Обречените на корупция – искат, ама нямат желание!

  • 10 декември 2018 14:25

  • 1533
  • 4
Обречените на корупция – искат, ама нямат желание!
© новини.бг/архив/

Този простичък извод се налага от само себе си като чете човек поредното социологическо проучване на една агенция, която нескрито гравитира около БСП. Според анкетираните от въпросната агенция 58 на сто смятат, че в държавата ни се вихри безконтролна корупция. Същевременно обаче 62% не вярват на правосъдната ни система. Е, кой и как тогава ще бори корупцията, щом предварително се отрича силата и компетентността на основната институция затова?

Не е тайна, че собственикът на въпросната социологическа агенция Юрий Асланов, е член на НС на БСП. Доколко в дейността му може да се подозира конфликт на интереси, е друга тема и въпрос на морал и етика. Неговата агенция само преди дни, през миналия месец, афишира гръмко, че соцпартията вече изпреварвала по рейтинг управляващата!

Корупцията обаче, както е известно, няма цвят и мирис, нито пък своя обособена партия. Интересно е обаче как тези българи, които са анкетирани от хората на Асланов, си представят борбата с нея?! Щом денонощно полагат усилия да доразрушават разклатените и без това и през предходни години устои на институциите.

Не е за пренебрегване и фактът, че по нашите географски ширини е валидно правилото, че всички, които са склонни да лъжат, крадат и мамят, подозират в това всички останали.

Не са малко наистина онези, които непрекъснато  се жалват и вайкат колко е корумпирана държавата ни, колко много се краде и т.н. и т.н.. Обаче, ха са арестували някого, ха тутакси същите тези дежурни обществени оплаквачи са вдигнали вой до Бога срещу полицията, прокуратурата, съда. И доброволно застават на страната на обвинените, без оглед на събрани доказателства срещу тях, ей така на инат. Да, ама с един гол инат корупция не се бори.

Впрочем, всички тези хора приличат на онзи циганин от пловдивската махала „Столипиново”, на когото високомерно се присмиваха, когато преди една година на изборите рече : „Всъщност исках да гласувам, ама по принцип нямах желание”.

Та така са и нЕкои борци срещу корупцията – искат, ама нямат желание... .

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1533 4

Коментари 4

Добави коментар

2018.12.10 | 14:36

1

Всички, които са склонни да крадат, лъжат и мамят са склонни да обвиняват честните и добрите. Истина е, че номер едно по корупция са Общините. Особено при кметуването на Бойко Борисов-ГЕРБ, БСП и досега.

Жабленска

2018.12.10 | 19:15

4

Явно тук коментират хора, които са вземали и давали рушвети и са много запознати как стават нещата

2018.12.10 | 14:44

2

Всички, които са склонни на корупция, плащат първо под масата, после над масата. Доказателство са продадените общински жилища масово на полицаи, държавни служители и богати хора до политици на ГЕРБ-БСП-ОП-ДПС. Да не продължавам за сведение на госпожата, потънала в невежество А.Д. ...

2018.12.10 | 14:53

3

Ниския стандарт е най-голямата причина за корупцията. Никое правителство не иска да се вдига стандарта, за да може повече да се печели / за фирмите / и да имат пари за корупция.

Добави коментар

Водещи новини