Бивши арестантки: Условията наистина са нечовешки и унизителни

  • 09 декември 2018 11:48

  • 2380
  • 8
Бивши арестантки: Условията наистина са нечовешки и унизителни
© Кадър: Нова телевизия

Над 250 са осъдителните присъди срещу държавата от задържани, потърсили правата си след престоя им в ареста. За условията в следствените арести разказаха две жени – адвокат и икономист, пожелали анонимност. Въпреки страха двете се решиха да споделят за условията, тормоза, психическите и физическите травми, които са преживяли.

Икономистката ще наречем Петя. Тя попада в ареста през 2002 г. Обвинена е в документна измама. Лишават я от свобода за няколко години.

„Една година прекарах в следствения арест на „Г.М. Димитров” и след това година и 3 месеца в неосъдените в Сливен”, разказа Петя.

Адвокатката ще наречем Ваня. Тя попада в ареста през 2011 г. Обвинена е в имотни измами. Била е в затвора 6 години. Това са две жени, които са минали през Ада на кутията. Две майки, две съпруги, но и две бивши подсъдими.

„Условията наистина са нечовешки, унизителни. Парадоксалното е, че условията в ареста преди да си осъден са много по-тежки от тези в затвора. Най-лоши са условията в ареста на „Векилски". Няма светлина, няма топла вода, има само мръсотия и хлебарки. Прилича на концлагер”, призанава пред Нова телевизия Ваня.

Според Петя няма как в XXI век тези места да нямат елементарни хигиенни условия. Двете допълниха, че в ареста те пребиват постоянно и те мачкат психически. Икономистката е успяла да осъди държавата за това, че няма тоалетни в Сливенския затвор.

„Не казвам, че нямам вина, но тези условия са нечовешки. Ще съдя държавата до дупка и ще си търся правата. Никой не е застрахован и винаги може да влезе в затвора”, сподели Петя.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2380 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
българка

2018.12.09 | 13:18

5

А кой е застрахован,че няма да е на тяхното място? Няма доказана вина и затова са в арестта,което значи, че имат същите права като мен,Вас и всички граждани на РБ.Друго е като е осъден,но забележете при тях условията били по-добри! Молете се да не Ви нарочи някой и хайде в арестта или някой да посегне на живота Ви или на семейството Ви и Вие при самоотбрана го убиете и хоп в арестта - тогава така ли ще разсъждавате??? За престъплението си ще си получат наказанието,но в това наказание не е включен физически и психически тормоз, лоши нечовешки условия!!! За тях е достатъчно да са постоянно заключени на малка площ,да нямат близост с близки, да знаят че са сами!!!

Съдията е боклук!

2018.12.09 | 16:58

8

Българка циганка....тия робски разсъждения Ги давай на децата си! Като ме нападнат шъ ги обезкоста за отрицателно време, тоя който ще ме съди за това че са ме нападнали след като изляза отива на дръвника..защото е негова вината че са ме нападнали...

2018.12.09 | 16:31

7

Moze i po lux ama tam prekopavat zadnijt dvor po vsjko verne. Taka 4e da sa dovolni i na tova .........

Ани

2018.12.09 | 14:01

6

Когато извършваш престъпление трябва да знаеш ,че ще бъдеш наказан ,независимо как!То не може да да си хитрец ,а после да си в луксозен затвор,За престъпления някои държави разстрелват и побиват ,така че арестантите да не знаят много!!

2018.12.09 | 13:04

4

Всички живеем в гнет и унижение след седесарския преврат, но на кого да се оплачеш... Стотици българи почти ежедневно скандират: "мафия" и "оставка" пред сградите на ЕС в Брюксел и Европейския съд в Страсбург, и какво от това, някой обърна ли ни внимание?

Мен

2018.12.09 | 12:47

3

Така значи, ние честните данъкоплатци да работим и да даваме повече, за да могат рецидивистите да се чувстват комфортно в дрънголника.

2018.12.09 | 12:37

2

За това затвора е наказание а не спа хотел.

2018.12.09 | 12:28

1

Тези две жени е трябвало да бъдат осъдени много повече, най-вече за арогантността им. Хем крали, хем реват. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Добави коментар

Водещи новини