Вятър разсейва опасно мръсния въздух днес

  • 05 декември 2018 06:29

  • 724
  • 0
Вятър разсейва опасно мръсния въздух днес
© Булфото (архив)

Днес се очаква атмосферата да се раздвижи и да разбута мъглите, а с тях и мръсния въздух, който ни тормози дни наред. От запад на изток ще започнат валежи, които ще продължат през деня. Сняг се очаква по планините, в Предбалкана и на Североизток, съобщава Нова телевизия.

Температурите сутринта ще са между минус 4 до 1. В хода на деня времето се очертава меко с температури между 3 грауса на север до 8-9 на юг.

В Северозапада студът създава условия за поледици. В областите на тази част на страната е в сила предупреждение за опасно време.

Валежите ще спрат още тази вечер. Четвъртък, петък и събота ще е сухо с разкъсана облачност. Нова порция дъжд и сняг - чак от неделя нататък. Температурите постепенно ще се повишават с тенденция уикенда да достигнат стойности около 8-10 градуса.

И тази сутрин въздухът над по-големите градове е замърсен с фини прахови частици в пъти над среднодневните норми. Най-тежко се диша в района на София, където станцията в Хиподрума измери рано тази сутрин стойности 3 пъти над допустимите.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха и най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини