„Сарафово“ посреща Никулден с нов параклис

  • 04 декември 2018 21:47

  • 724
  • 1
„Сарафово“ посреща Никулден с нов параклис
©

Бургаският квартал "Сарафово" ще посрещне Никулден с нов параклис. Той се намира на рибарското пристанище и носи името "Свети Николай Чудотворец". Православният параклис ще бъде осветен на самия Никулден. Службата ще започне в 14:30 часа. След нея, в 15:30, започва музикален концерт, посветен на Никулден.

На сцената ще се представят Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" и оркестър "Комити" с ръководител Ангел Иванов и певицата Валя Грозева. С поп и рок изпълнения Даниела Павлова и Таня Иванова ще допълнят музикалната програма. Празникът ще завърши с пищна заря, която започва в 18:00 часа.

За доброто настроение на всички гости са осигурени 300 порции риба и 150 литра вино. Православният параклис е дарение от бургазлията Явор Петров, който е жител на квартал "Сарафово". Близо до брега на морето и пристана, той ще е място за молитва, която рибарите и моряците ще отправят преди да влязат в морето. Изграждането на параклиса е и своеобразно отдаване на почит към свети Николай Чудотворец, който е закрилник на Бургас. Новият параклис ще е красиво допълнение към цялостния облик на модерното рибарско пристанище, което беше открито преди няколко години. С благочестивото дело вярата на хората и рибарския им поминък се вплитат в едно цяло.

Последвайте канала на

Novini.bg
724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
x

2018.12.04 | 23:30

1

Браво на бургазлии. Една добра новина за нещо хубаво и добре направено.

Добави коментар

Водещи новини