Риба от 3 лв. до 28 лв. за килограм се предлага на Рибната борса във Варна

  • 04 декември 2018 14:12

  • 726
  • 0
Риба от 3 лв. до 28 лв. за килограм се предлага на Рибната борса във Варна
© Булфото (архив)

Риба от 3 лв. до 28 лв. за килограм се предлага на Рибната борса във Варна в навечерието на Никулден. Най-евтини са таранката, толстолобът и дребният сафрид, а най-скъп е калканът, информира Дарик.

Шаранът, който е сред най-купуваните риби, се продава за 7 лв., колкото и паламудът. По-евтини от тях са кефалът, каята, сафридът, барбуната, чернокопът, замразените скумрия и хек, чиито цени са между 5 и 6 лева.

Около 10 лева е килограмът на щуката, сулката и пъстървата. Малко по-скъпа от тях е ципурата, чиято цена е около 13 лева.

Служителите на агенциите по рибарство и аквакултури и по безопасност на храните провериха днес търговците на Рибната борса. Инспекцията им беше част от масираната кампания в дните преди Никулден. Проверяващите следят за документите за произход на стоката, срока й на годност и хиената в търговските обекти.

„Клиентите трябва да обръщат внимание рибата да е с еластична консистенция, плътна при пипане, покрита с бистра слуз, очите да са изпъкнали, а хрилете да са червени”, посъветва  Д-р Костадинка Маринова, директор на отдел „Контрол на храните” при Областната дирекция по безопасност на храните. Тя апелира да не се купува риба от улични търговци, а само от регламентирани места.  

Последвайте канала на

Десислава Станева
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини