Проф. Георги Рачев: Политиката на ЕС за климата е грешна

  • 04 декември 2018 08:29

  • 1016
  • 3
Проф. Георги Рачев: Политиката на ЕС за климата е грешна
© Novini.bg

Възможно ли е климатичните промени и проблеми да се решат чрез срещи и спогодби на политици? Експертите са категорични, че глобалното затопляне не е нещо, което ще ни се отрази в бъдеще, а нещо от което вече страдаме.

А въпреки мерките на властите у нас, въздухът отново е наситен с фини прахови частици. "Този проблем се наблюдава не само в България. Той е характерен и за страните от Западните Балкани, както и за голяма част от Гърция. Има го там, където през зимата хората се отопляват на дърва и въглища", коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев.

Той уточни, че конференцията в Катовице е важна, тъй като на нея се прави отчет на направеното след Парижкото споразумение от 2015 година.

"Европа не изпълнява собствените си нормативи. През последните три години, макар и бавно, въглеродните емисии се увеличават. Едно е да искаш, съвсем друго е да можеш и да го направиш", отбеляза климатологът.

Проф. Рачев бе категоричен, че политиката на ЕС е грешна, тъй като там се разглеждали грубите икономически интереси на силно развити икономики, а европейските лидери не се съобразявали нито със страните от източната част на континента, нито с останалия свят.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1016 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.04 | 09:23

3

Хорота от векове са се отоплявали на твръдо гориво. Преди още по-масово от сегаи няма данни масово да са умирали от белодробни болести.

2018.12.04 | 09:12

2

Безспирните ядрени експерименти в недрата на Земята и Космоса и дислоцирането на населението само в Големия град, клати климата...

гост

2018.12.04 | 09:11

1

тоя е толкова професор ,колкото аз космонавт ,най- обикновенна канцеларска душица

Добави коментар

Водещи новини