Фалшивите новини - докога?

  • 02 декември 2018 15:20

  • 984
  • 2
Фалшивите новини - докога?
© Getty (архив)

"Фейк нюз" е част от новата хибридна война и Европа е категорична в незабавните мерки, включително и законодателни, които трябва да се предприемат срещу този съвременен начин за манипулация, коментира топновини.

У нас, фалшивите новини са намерили изглежда доста плодотворна почва и са далеч от погледите на компететните служби, дори когато става въпрос за национална сигурност, всяване на страх и паника у населението. Как функционира манипулацията? Много лесно.

Днес, групата "Спаси София" публикува във Фейсбук материал, в който твърди :

"Вчера концентрацията на ФПЧ 10 в някои квартали беше до над 25 пъти над пределно допустимата граница. Тази сутрин концентрациите вече са около 900 μg/m3 - около 20 пъти над границата.".

"Спаси София", следвана от повече от 57 000 души, добавя следното пророчество с характер на заклинание : Само днес в България, като резултат на замърсяването ще умрат 40 човека, а София остава най-замърсената столица в ЕС.

Малко след това , редица сайтове копираха и публикуваха новината. Иди обяснявай, че може би днес няма да умреш.

Редно е да се събудят компетентните органи, които по конституция имат право да го направят. Надяваме се да са от оживелите!

Последвайте канала на

Novini.bg
984 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.02 | 18:52

2

Опорна точка защо не си я завреш отзад глупако ????

опорна то4ка

2018.12.02 | 17:48

1

"Спаси София" е фейк организация на отдела за Агитация и Пропаганда на фейк партията БСП$ДСП. Тези като ви кажат "добър ден", желателно е да се огледате дали е светло

Добави коментар

Водещи новини