Пожаро-тактическо учение със симулация на земетресение, последвано от пожар и наводнение

  • 27 ноември 2018 14:13

  • 530
  • 0
Пожаро-тактическо учение със симулация на земетресение, последвано от пожар и наводнение
© МВР

Служители от РДПБЗН-София и сектор „Специализирани оперативни дейности” към Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ проведоха днес пожаро-тактическо учение. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В симулацията, ръководена от комисар Георги Иванов, директор на Регионалната дирекция, участваха и представители на община Правец, ОДМВР-София, Центъра за спешна медицинска помощ, Български червен кръст – Софийска област, доброволци от доброволни формирования към общините Правец и Етрополе. 

По време на учебната ситуация последователно бяха проиграни няколко основни събития. В рамките на непрекъснато нарастващата оперативна тренировка в района на община Правец се случва силно земетресение, след което възниква пожар, при който се получават сигнали за пострадали хора и компрометиране на язовирната стена на местния водоем.

Пожарните и спасителни екипи проиграха плановете за реакция при силен земен трус, участваха в симулацията по гасене на огнена стихия и с автомеханична стълба извършиха издирване, евакуиране и спасяване на хора от високите етажи на хотел.

Следобед тренировката ще продължи с действия по издирване на хора във водна среда, тампониране на язовирната стена, както и симулация на оповестяване на застрашени хора, намиращи се в заливния район на водоема.

В рамките на всеки етап от учението се включиха и различни структури от Единната спасителна система.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини