Десетки загиват в битови пожари. Ето как да се предпазим

  • 27 ноември 2018 08:00

  • 713
  • 0
Десетки загиват в битови пожари. Ето как да се предпазим
© Нова телевизия

От началото на отоплителния сезон 22 души са загинали в битови пожари. Нямаме точна статистика за видовете отоплителни системи, които използват хората, но всяка година правим информационна кампания. Загиват предимно възрастни хора - често пламват цигари или се задушават от печки на твърдо гориво, пожари се причиняват и от непочистени комини. Това заяви главен инспектор Стефан Стефанов – началник сектор „Превантивна дейност“ към пожарната в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Препоръчваме хората да не се отопляват през нощта на печки, а да се завиват по-добре. Внимателно проверявайте уредите, с които се отоплявате. Не претоварвайте и електрическите системи", каза още той.

"Ютията е опасна само когато е в близост от запалими предмети. Рисковете са различни, но за съжаление загиват и деца. Поставянето на дрехи в близост до печки е изключително опасно", допълни Стефанов.

"LED осветлението е едно от най-безопасните, спазвайки указанията на производителя, не се предполага да има инциденти. Ароматните свещи и откритият огън в близост до запалими предмети, са изключително опасни. Най-добре е потребителите да имат пожарогасители в домовете си", завърши главен инспектор Стефанов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини