Столична общината стартира пилотна програма за частична финансова подкрепа за социални иновации с бюджет 100 хил. лв. (видео)

  • 26 ноември 2018 09:38

  • 407
  • 0
Столична общината стартира пилотна програма за частична финансова подкрепа за социални иновации с бюджет 100 хил. лв. (видео)
© Novini.bg

Международна конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“  събра в София представители на бизнеса, институциите и социалните предприемачи от цяла Европа.

Над 40 известни личности участват в дискусионните панели. От  българска страна участват Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, еврокомисар, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София, Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , министър на труда и социална политика и други, предаде репортер на Novini.bg.

През 2019 г. Общината стартира пилотна програма за частична финансова подкрепа за социални иновации с бюджет 100 хил. лв., съобщи Йорданка Фандъков.
„Решенията на голяма част от социалните проблеми на обществото могат да бъдат намерени, като се съчетаят два много важни принципа. Първо, ангажиране на цялото общество, на институции, на граждански организации в решаването на тези проблеми. И, второ, използването на иновациите и на дигиталните технологии в тези решения. Това е нашето разбиране и сме обединили усилията си именно в решаването на социалните проблеми по този начин“, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че през последните години в София има много успешни практики.

Фандъкова обясни, че политиката на Столична община за подкрепа на хора в неравностойно положение е свързана със създаването на възможности за включването на хората в различни дейности и създаване на възможности за реализация. „През последните години създадохме няколко инструмента. Самата Столична община притежава социални предприятия и аз истински се гордея с тях. В общинското търговско дружество „Лозана“ например работят 28 души в различните му дейности. И това е само една малка част“, каза тя.

По думите ѝ през годините Столична община е създала и финансови инструменти за подпомагане на хората в неравностойно положение.

„България за пореден път, особено в рамките на тази година, е домакин на значимо събитие в областта на социалното предприемачество“, напомни министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . „Социалните иновации и партньорства са важен аспект и неоспорим приоритет в развитието на социалната икономика. Те дават тласък за решаване на социални проблеми“, добави той. „МТСП подкрепя дейности и инициативи, които имат потенциала да влияят върху решения и формиране на политики, водещи до подобряването на жизненото равнище на различни групи от населението“, заяви Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

Десислава Станева
407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини