Пак на бедност го удариха другарите

  • 20 ноември 2018 14:34

  • 3421
  • 12
Пак на бедност го удариха другарите
© Pixabay

Много често съседите могат да чуват, че в семейството има скандал, но те не виждат, че вечерно време под завивките взаимоотношенията се изглаждат“.

~ Александър Паунов ~

Това е обяснение на народен представител, коментирайки домашното насилие. В нормалния свят, там – някъде, където червеният ботуш не е газил, хората се отнасят сериозно с подобни теми.

Там, някъде, диалогът води до решения. Тук всички са решили, че толкова не им пука, че такива „народни представители“ решават, че могат да си правят майтап.

Има и още от „представителя“: „Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с парѝ, увяхва“. Ако не беше толкова жалко, щеше да е смешно, наистина. И пак на бедност го удариха другарите – пак стотинките им дрънкат в главите. На тях – милионерите. Приватизаторите. Хората с именията, бентлитата, вилите. Пак за бедност ни заговориха.

Нека да си спомним нещо за Паунов: „Александър Димитров Паунов е български икономист и политик от Комунистическата партия на България. Първи секретар на ЦК на Комунистическата партия на България. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България“.

Той е виждал „бедност“ по телевизията вероятно. В някой съветски филм. Но подигравката с домашното насилие е отвъд границата на здравия разум.

Защо, когато целият свят върви в една посока, ние не само стоим, не само се дърпаме назад дори, но и... се гордеем с това, правим си майтап.

Това е като да се качиш в Москвича, да ти падне задният мост, да ти изтече маслото, спирачните дискове да изхвърчат през джантите, но да се гордееш, че караш „мъжка“ кола. „Народна“. Всички наоколо да ти казват, че си „утрепняк“, но ти да се хвалиш с това и да казваш: „Ето бе, хвалят ме хората“. Да нямаш елементарно спазване на законите, да си на дъното по показатели като престъпност и корупция, домашно насилие, въобще... насилие – и да си правиш шеги с това. Да се майтапиш.

Другарю Паунов, не ни е смешно. Знаете ли на кого още не му е смешно? На близките на убитата в Русе Виктория Маринова.

Знаете ли на кого още не му е смешно? На някогашната ми съседка, която все се „удряше“ в някоя врата или „падаше“. И „бушоните“ ѝ изглеждаха някак естествена част от лицето.

И знаете ли какво още...? Вечерно време под завивките взаимоотношенията така и не се изгладиха. Иска ми се да вярвам, че тя е жива и е добре, след като избяга. Иска ми се също така да се изправите срещу нея и да пуснете тази „шега“ за вечерното време под завивките. И за любовта, дето е крехко цвете и трябвало да се полива с пари.

Ето и още „бисери“: „Много често домашното насилие е предизвикано от самия пострадал“.

Димитър Стоянов, БСП

Наистина ли ТОВА е социална партия? Наистина ли тези хора са социални? Не е шега, не. Те наистина са там – законодатели. Власт. Хората с решенията.

Последвайте канала на

Александър Томов
3421 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ДОКТОРА

2018.11.20 | 14:59

1

ЧЕРВЕНАТА ЧУМА СЕ ЛЕКУВА САМО С ВЪЖЕ ОКОЛО ВРАТА

Теньо

2018.11.21 | 08:39

12

Че Бат Бойко видният член на БКП с какво да го излекуваме....давай въжето народе ! Щом ГЕРБЕРАСТ иска смъртта на своя лидер ние кои сме да му откажем !!!!

2018.11.20 | 22:42

7

Ти се лекувай с фалос в задника мършляко.

С какво се лекуват мутрите ли?

2018.11.20 | 17:05

4

Единственият, ефикасен начин е ОЛОВОТО!

2018.11.20 | 15:16

2

мутрите с кво се лекуват, да се излекуваме от тях.

пурко

2018.11.21 | 05:48

9

Ама разбира се.Те винаги са милели за бедните,за работниците,за селяните и винаги са били против експлоататорите капиталисти, за братство и равенство, за справедливост....поне на думи. Толкова бяха добри,справедливи че комунизма който строиха цъфна и върза. Само още не са обяснили защо плода му се оказа див капитализъм реставриран и старателно налаган от тях пак с идеята за защита на бедните, социално слабите и малтретираните. Инак нямат нищо против да са богати,дори милионери и дума не обелват за краденото от самите тях.

2018.11.21 | 06:54

11

За братството и равенството забравете. Те са като поповете-сладки приказки но и опелото им с пари....

Каунов

2018.11.20 | 22:35

6

Сигурно е , че авторчето на това писание е импотентно и не може да изглажда взаимоотношения под завивките. Ех Санди ,ех Томов, със злобкане и отрицание до никъде няма да стигнеш.

2018.11.21 | 05:50

10

"Каунь"...импотентен хасковлия...и много ,много тъп...

2018.11.20 | 23:20

8

поредния, на който "червения ботуш" му виновен за всичко. Анализа е просто смешен, направен от човек които вечер си стои с пяна на устата без дори да е виждал червен ботуш.


Мале колко е жалък автора! И на такива им се дава обществена платформа да си избиват комплексите. Мили боже ела си прибери вересиите

2018.11.20 | 15:21

3

Абсолютно прав е за изглаждането на отношенията и да много често пострадалият/ята предизвиква или провокира да бъде поставен на място, аман от лигави джендър и всякакви либералидиоти дето само ревът за права а не знаят да се държат прилично, после олеле мале пак съм бушон

Анархиста

2018.11.20 | 19:58

5

Прав е човека за българската народопсхология на конфликта в семейството.

Добави коментар

Водещи новини