Водолази ще направят демонстрация на гмуркане с ретро скафандър

  • 20 ноември 2018 10:53

  • 398
  • 0
 Водолази ще направят демонстрация на гмуркане с ретро скафандър
©

Водолази ще направят демонстрация на гмуркане с ретро скафандър от 60-те години на миналия век на 6 декември. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Поредното екстремно предизвикателство към жителите и гостите на града отправят водолазите от клуб „Приятели на морето" - Бургас. На Никулден те ще се гмуркат при Моста с ретро скафандър, използван при подводни работи през 60-те години на миналия век. Предвижда се гмуркането да започне в 11.00 часа на 6 декември, ако са налице подходящи условия за това.

Екипировката е тежка и се състои от метален шлем и тежък костюм. Гмуркачът получава въздух с помощта на маркуч. Връзката с екипа над водата се осъществява по радиостанция, а сигналът се предава по кабел.
Освен че ще демонстрират как се работи с ретро екипировката, водолазите ще дадат възможност на всеки желаещ да се гмурне с нея. Желаещите обаче трябва да притежават водолазен сертификат, а преди да се потопят във водата, ще има бъде направен инструктаж.

Водолазите от клуб „Приятели на морето" - Бургас провеждат инициативата вече няколко години. Събитието е част от програмата за отбелязването на празника на Бургас - Никулден.

Последвайте канала на

Нора Виткова
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини