Костадин Костадинов пред „Новини.бг.”: ДПС и патриотите не воюват, заедно са в управлението

  • 19 ноември 2018 12:54

  • 5036
  • 10
Костадин Костадинов пред „Новини.бг.”: ДПС и патриотите не воюват, заедно са в управлението
© новини.бг/архив/

Конфликтите в средите на малката коалиция „Обединени патриоти” продължават и след оставката на един от съпредседателите й Валери Симеонов, председател на НФСБ. Колегата му Волен Сидеров от „Атака” внезапно поиска оставката и на третия в обединението – Красимир Каракачанов, водач на ВМРО. По този повод веднага се роди виц: „Интервю с парламентарната група на патриотите:
- Вие обичате ли родината си?
- Разбира се, че я обичаме!
- А готови ли сте да дадете живота си за нея?
- Извинете, но ако си дадем живота, кой тогава ще я обича?”

За коментар на случващото се потърсихме Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, председател на ПП „Възраждане”, бивш зам.-председател на ВМРО:

„Не смятам, че ДПС или която и да е друга партия имат нещо общо със случващото се в ОП, които наистина вървят към  „демонтаж”. Българската поговорка гласи, че кой каквото сам си направи, никой не може да му направи. Разлика между ДПС, която реално и сега е в управлението на държавата и ОП, няма. Движението на практика досега получава само подаръци от патриотите и никакви удари. Доказателствата за това са много – ТЕЦ „Варна”, подкрепата на ОП за медийния закон "Пеевски" и т.н. и т.н.

Т.нар. патриоти реално са в управлението от близо 7 години. „Атака” беше в първия мандат на ГЕРБ, после осигуряваше кворума в кабинета на Пламен Орешарски, от 2014 г.  до 2016  г. т.нар. „Патриотичен фронт” осигуряваше мнозинство при „Борисов 2” и имаха свои хора на възлови места. Точно тогава ВМРО постави свой функционер в Агенцията за българите в чужбина.

А какво направиха за хората през това време и кои от заявките си изпълниха?

Дали върнаха казармата, възстановиха ли ракетните войски, строшиха ли гръбнака на циганската престъпност, направиха ли така, че да се вдигне минималната пенсия до 500 лв.? Направиха ли поне едно от обещанията си реалност, за да могат техните избиратели да продължат да им гласуват доверие? Не. Вместо това сервираха само и единствено скандали, корупционни далавери и схеми за шантаж. В резултат на което се превърнаха в бреме за управлението на държавата и заплаха за националната сигурност.

Днешната партия ВМРО няма нищо общо с историческата организация – напомням това, за да не се заблуждават хората.

След всичко случило се искането на Волен Сидеров за оставка на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, е съвсем резонно – вижте какво стана с Агенцията за българите в чужбина, а тя от 4 години се управлява от хора на тази партия. Не само, че трябва да има оставка, нужни са и арести там. В сравнение с арестуваната бивша кметица на Младост Иванчева за корупция, в агенцията са вземали в пъти повече пари от нея в продължение на години.

Какво ще стане с партиотите?

Има два варианта. Ако ви направи впечатление, Симеонов спомена, че се е консултирал с Каракачанов за оставката си, не каза нищо за Сидеров. Което означава, че ВМРО и НФСБ правят вътрешен фронт срещу „Атака”. Това е нормално, Волен искаше оставката на Симеонов, критикуваше и Каракачанов. Двете партии могат да изхвърлят „Атака” от управлението и да превърнат Волен и още 6 негови колеги в независими депутати. Другият вариант е да останат заедно и да спасят коалицията, като Сидеров им го посочи - ако го поставят начело на листата за евроизборите догодина. Говори се, че Ангел Джамбазки трябва въобще да не е в тези листи, за да се предотврати преференциално гласуване и вътрешни битки, при което Сидеров евентуално ще загуби. Това си спомняме, че се случи в една дясна листа на предишния евровот и Светослав Малинов от ДСБ реално пребори преференциално водачката на листата Меглена Кунева от ДБГ.

Ако Каракачанов и Симеонов не приемат усповията на Сидеров, то конфликтите между тях ще се задълбочат, коалицията ще се разпадне и на показ ще се изкарат сериозни далавери.

Най-важно обаче във всичко това, е мнението на техните избиратели, а те са изключително разочаровани, омерзени и обезверени от поведението на тези водачи. Затова занапред май ще трябва да разчитат на купен цигански вот. Не че и преди не са го правели! Те превърнаха патриотизма в мръсна дума, накараха собствените си избиратели да се срамуват от тях и нанесоха такива щети на родолюбивите българи, каквито нито една друга етническа партия – ДПС, ДОСТ, „Евророма” не бе в състояние да нанесе”.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5036 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Инж.

2018.11.28 | 10:38

10

Само така'Оставка съд и затвор' за тия самозабравилисе разбойници от "Народното събрание". Подкрепям ви Русе е с вас.

планета13

2018.11.21 | 10:02

9

Опит да се очерни Павлов и Възраждане.Присмехулното ви отнощение и повтарянето на лъжи подсказва на кого служите.Павлов заедно с други от Възраждане организира протестите в Шарково и стояха там около месец!арестуван беше 2 пъти за един ден!Корнелия Нинова отиде там за 1 ден да си прави реклама.Всичко това го има документирано,има и пресконференция с Павлов,д-р Пасков,който доказа,че няма чума.Възраждане нямат нищо общо нито с БСП,нито с когото и да било.Колкото до неговата личност,тое е един достоен човек,успешен,защото има прекрасно семейство и винаги е буден!Много от нас са били по митингите на СДС ,после останахме излъгани.лНе всички имат вашата ценносна система да измерват успешността с пари и власт!Личи си тука кой е лакея!

Родолюбец

2018.11.20 | 11:30

8

Който познава Костадин Костадинов - знае: той е човек който казва каквото мисли и прави каквото казва! Той е единственият български политик и лидер на партия, който успя да увлече - съвършено безплатно и безкористно - критична маса достойни българи, така че направи ВЪЗРАЖДАНЕ реална заплаха за схемите на статуквото.

Възраждане хахааааа

2018.11.19 | 22:09

6

Възраждане лакеите на БСП. Владо Павлов от бургас вечно бленуващия за място в парламента. Хагахааа Възраждане. Хахааа
Погледнете в интернет протестите за агнетата на баба Дора и ще видите въприсният индивид,рамо до рамо с Нинова. И в типичния за него неадекватен стил,крещи ”оставка” с трибагреника в ръце. Заради болни животни иска оставка горкия. Та така за тези спасители от Възраждане. Дори подозирам че пишещият тук е самият той. Голям неудачник,не постигнал нищо в живота. На времето беше СДС Бургас в един период със сегашният кмет Димитър Николов и други СДС -ари и най-голямата болка му е,че само той не стигна до никъде. И за това плюе наред. Възраждане хахаха

Възраждане

2018.11.19 | 22:27

7

Не знам кой е Павлов, но знам кой е Костадинов. Човек, който е съвременен будител и истински възрожденец, българин за пример. Той е създател на Възраждане, него познавам, него уважавам. Какквито и да са хората около него, този човек е последната надежда на България.

Бивш боец

2018.11.19 | 22:06

5

Добри момчета. Но нямат организация и остават извън полезрението. Казват истините но не ги възприемат. А страшната истина е че битката за ограбване на ..... Се води между децата на ятац. . И пат.. Или така изглежда. А има ли смисъл от мнение_--като нищо не зависи от нас. Отново циганите ще изберат оня хипопотам от Пловдив.

ако

2018.11.19 | 16:09

2

ако познавате отблизо членовете на Възраждане няма да мислите така.

Горан

2018.11.19 | 16:31

4

Аз познавам. Какво трябва да ме притеснява - че са ентусиазирани хора, доброволно работещи за българския национален интерес?

Браво!

2018.11.19 | 16:29

3

Може би си прав, но честно казано, не вярвам да има някой идеален или дори да има, едва ли всички в партията му ще са идеални...Все някой ще се изкушава да бръкне в кацата с меда. Просто сегашните взеха да го правят твърде на едро - направо се оляха с тези цени на км магистрала и още десетки "врътки". Излязоха много далавери на едро, които не е нормално да търпим като граждани.

Браво!

2018.11.19 | 13:27

1

Всички големи партии се бият в гърдите, че нямало алтернатива на...техните управленски конфигурации..е, има! Аз ще гласувам за пп Възраждане, а доколкото може да се вярва на онлайн анкети 1/3 от българите ще гласуват за някоя различна от досега представляващите ни партии. Трябва промяна, че всички са се навързали като свински черва.

Добави коментар

Водещи новини