До вечерта продължиха блокадите в Бургас и Велико Търново (снимки)

  • 18 ноември 2018 21:09

  • 1042
  • 1
До вечерта продължиха блокадите в Бургас и Велико Търново (снимки)
© Булфото

Протестиращи от три града затрудниха движението на ключово кръстовище по главния път София - Варна във Велико Търново. Над 100 простестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец преминаха по пешеходната пътека на кръговото кръстовище "Качица" в областния град.

Техните искания са за повишаване на качеството на живота, за спиране на кражбите и злоупотребите. Те настояват за по-ниски данъци, за по-високи заплати и корекция на стойността на основни продукти след свалянето на цената на горивата.
Според хората трябва да има справедливост за пенсионерите и за представителите на средната класа.

Протестът във Велико Търново беше охраняван от представители на ОД на МВР и на жандармерията.

Центърът на Бургас остана блокиран до вечерта. Автомобили с развети български знамена спряха движението по основните пътни артерии в града. Не пътуваха и автобусите от градския транспорт. Полицейски автомобили и коли на жандармерията отклоняваха движението на коли от ключовите кръстовища там, където не може да се премине, но и обходите бяха блокирани. Колони от автомобили чакаха с часове, за да влязат в Бургас. Отклонява се движението през "Лукойл".

Протестиращи видинчани затвориха за движение международен път Е 79 на изхода на Видин при "Видахим". Блокадата продължи около 10 минути. По-рано днес близо 100 автомобила потеглиха на автошествие по централните улици на Видин. Колоната от автомобили спря на паркинга на община Видин, където участниците отбелязаха с едноминутно мълчание жертвите на пътнотранспортни произшествия и запалиха свещи в тяхна памет.

"Протестираме срещу системата и за промяна в качеството ни на живот. Редно е всички, които забъркаха тази каша, в която се намираме, да подадат оставка. Не очакваме, че ще има промяна в живота ни, защото тяхната наглост, да останат на всяка цена на власт, ни кара да протестираме още по-упорито. Това, което успяхме да постигнем като графици и срокове за изграждането на магистрала от София до Видин, на местно ниво се спъва. Затова и протестираме", каза Вардан Папикян, един от протестиращите, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.18 | 21:57

1

А полицията какво глед, а не ги разрита от пътя?

Добави коментар

Водещи новини