Горанов: Атаката срещу правителството заради цената на петрола е неразбираема

  • 13 ноември 2018 18:08

  • 6708
  • 26
Горанов: Атаката срещу правителството заради цената на петрола е неразбираема
© Кадър: БТВ (архив)

Атаката срещу правителството, защото цената на петрола расте, е неразбираема. Хората трябва да разберат, че цената на суровия петрол не се влияе от правителството. Има си механизми на пазара, като един такъв механизъм е Комисията за защита на конкуренцията, която обаче дотук не е докладвала за някакви проблеми.

Това коментира в предаването "Лице в лице" по bTV финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва относно високите цени на горивата.

,,Държавата в този случай може да предприеме следното – да нанесе изменения в Наредбата за касовите апарати, с които да задължим всеки един търговец да посочва акциза, ДДС-то и цената на самото гориво върху касовата бележка. По този начин ще бъде посочена търговската надценка и ще знаем колко отива за държава и колко пари отиват при търговеца. Освен това искам да припомня, че акцизът върху течните горива е най-ниския възможен у нас. В този смисъл ръцете на държавата са вързани по отношение на акциза, тоест ние не можем да го намалим повече от това'', сподели още Горанов.

,,Застрахователите не са враг на народа, те са бизнес образувания. Ако имаме добре работещ регулатор, той трябва да регулира за изплащането. Тези застраховки да бъдат максимално мотивирани и свързани с живия живот'', каза финансовият министър и добави, че около 120 хиляди лева е средното обезщетение, което се изплаща при смъртен случай.

,,Таванът на застраховките при смъртен случай ще обхваща само далечния кръг от хора и при доказване на емоционална връзка. Защото в противен случай крайната сметка ще е между 800 милиона и 1 милиард лева със задна дата. А тази сметка няма да я платят застрахователите, а българските граждани'', допълни Горанов.

Относно системата "бонус-малус" Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва поясни, че по-важното е кой е собственикът на колата.

,,В крайна сметка собствеността на един автомобил винаги е ясна и се знае кой носи отговорност. И сега законът предвижда "Гражданската отговорност" да е на автомобила. Трябва ли всеки български гражданин да плаща "Гражданска отговорност", ако има книжка, но няма автомобил? Звучи нелепо, нали? Поради това "Гражданската отговорност" е на автомобила'', обясни той.

По думите на Горанов до лятото на 2019 година България ще разполага със становището на Европейската централна банка по отношения на банковия надзор за бъдещето ни в Еврозоната.

,,Оставката винаги е опция, но само тогава, когато има недъзи в изпълнителната власт'', завърши финансовият министър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6708 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Извод

2018.11.14 | 10:37

26

След като си такъв малоумник и не си в състояние да разбереш елементарни неща, НЯМАШ МЯСТО В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. Захвани се с овцевъдство, по препоръката на твоя идол.

2018.11.13 | 20:05

14

Не е вярно. Напълно разбираеми са. Това е репетиция на БСП, турците и президента за масираната атака, която ще предприемат, за да свалят правителството на Борисов. в изпълнение на ангажиментите към ген. Решетников, които Нинова е поела. Изпипват си технологията и подробностите сега. Сериозната атака предстои. На Русия не й харесва стабилна България и предателите работят активно.

Гост

2018.11.14 | 06:48

25

Че какво и е стабилното на България , да те питам аз. Икономиката е на минус , инфлацията расте бързо и изяжда всяко увеличение на доходите преди то самото да се е случило. Цените европейски щото няма как иначе , но доходите източно балкански.Управлението си прави каквото си иска без дори да се срамува от постъпките си, което означава , че народа толкова е по очи , че вече няма злоба дори да се ядоса.Хората мислят как да изкарат два лева , за да си покрият месечните разходи.Ти май си ГЕРБ-ски трол , който взима пари за да пише лайна в сайтовете .

2018.11.14 | 01:03

24

Малкия шиши ше разбереш ше разбереш

Все Тая

2018.11.13 | 23:44

23

Тоя май се прави на не разбиращ как паветата разбиват главата му

Антон Тодоров

2018.11.13 | 22:35

22

Аз съм голям гъз , много миризлив.

2018.11.13 | 22:19

21

Господинчо искаш ли да ти посоча една от причините за недовоството: "Скок на депутатските заплати преди Коледа" - без коментар...

2018.11.13 | 22:16

20

И аз не разбирам Горанов как така като застрахователите са на загуба още работят всяка фирма която е на загуба обявява фалит. И каква работа има парламента да се грижи за интересите на застрахователите и защо така грижовно не се отнася към другите фирми?

kolcho

2018.11.13 | 21:52

19

Народа Ви избира,народа Ви сваля! И ние не разбираме как един идиот ругае майки,друг идиот продава гражданство но не се оплакваме,а просто Ви изхвърля ме на боклука.

Ааа

2018.11.13 | 21:26

18

Ами исканите си парите от автомобила , защо пишете акт на шофьора тогава.

Wolfenshtine

2018.11.13 | 21:03

17

Neka gi ima tezi promeni no zashto triabva da prashtam danakoplateca zadaljeniata na chastnite kimpanii

Добави коментар

Водещи новини