Румен Порожанов с подробности за състоянието на българския земеделски сектор

  • 13 ноември 2018 15:32

  • 516
  • 0
Румен Порожанов с подробности за състоянието на българския земеделски сектор
© Булфото (архив)

"Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво", каза министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в по време на церемонията по връчване на награди на български фермери за 2018 г., предаде „Фокус“.

„Смятам, че и настоящата земеделска година, въпреки че имаше трудности в отделни отрасли, беше доста добра. И се надявам Господ да бъде с нас и през следващата година. Не можем да не отбележим, че българският земеделски сектор става на все по-добро ниво“, каза още министър Порожанов и посочи, че оценката за българския агросектор навсякъде по света е изключително висока.

„Бих искал да маркирам няколко неща, които са важни. Работим много усилено по Закона за поземлените отношения и опазването на земеделските земи, който беше в добро състояние, но ще включим в него и арендата и опазването на земеделското имущество, за да може всяка една тема, свързана с този сектор, да бъде на едно място. През следващия месец ще качим окончателния вариант за обществено обсъждане“, коментира земеделският министър и обясни, че очаква всеки земеделец да има активна позиция по него. „Направихме и няколко неща, свързани с обвързаните производства, така че да има справедливост през 2019 г. по отношение на плащанията за плодове и зеленчуци и в животновъдството“, коментира той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини