Още един жилищен район в Пазарджик е обновен

  • 09 ноември 2018 15:30

  • 613
  • 0
Още един жилищен район в Пазарджик е обновен
© Pixabay

Още един жилищен район в Пазарджик е обновен със средства, осигурени по проект на общината, финансиран от ОП "Региони в растеж".

Кметът Тодор Попов днес преряза лентата след приключването на строителните дейности.

Подмяната на старата градска среда е стъпка в правилната посока и поредният щрих, с който ние обновяваме градските пространства, и с това те вече отговарят на стандартите на 21-ви век, каза по време на церемонията Попов.

Надявам се, че тези съоръжения ще се пазят, защото те са за нас самите. Би било жалко, ако след няколко месеца това място има коренно различен вид, заради бруталното отношение на някои наши съграждани, каза още кметът.

Той увери, че през пролетта на следващата година Пазарджик ще има адекватна, стилна и европейска градска среда, след като се приключи и с останалите планирани за обновяване жилищни райони.

Общата обновена площ е 10 211 кв. м, а стойността на новосъздадените спортни съоръжения и места за отдих и развлечение е 709 668 лв. Освен обновяването на парковото пространство, е направено допълнително озеленяване, изградени са две спортни площадки, построено е малко водно огледало и е поставено енергоспестяващо алейно осветление. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини