Ченге си призна, че е удрял шамари на ученик

  • 21 февруари 2012 21:47

  • 1437
  • 3
Ченге си призна, че е удрял шамари на ученик
©

Полицаите да минават по два пъти в годината психотест, ще предложи временната анкетна парламентарна комисия за проучване на факти и обстоятелства относно случаи на полицейско насилие.

Това каза пред журналисти председателят на комисията Красимир Ципов.

Днес комисията изслуша директора на областна дирекция на МВР-София Николай Николов, директора на Националния институт по психология към МВР Неделчо Стойчев и директора на РПУ-Ботевград Христо Христов, съобщи БТА. Те бяха изслушани заради случая в Скравена, при който трима ученици, задържани за рисуване на свастики, се оплакаха от упражнено върху тях насилие.

По време на заседанието на комисията стана ясно, че след детектор на лъжата служителят на отдел "Криминална полиция" в РПУ- Ботевград Пламен Николов е признал, че е удрял шамари на единия от тримата ученици Петър Иванов. Срещу служителя на МВР е започнато досъдебно производство и той е предложен за уволнение.

Неделчо Стойчев заяви, че Пламен Николов е признал, за да не замесва своите колеги. Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото разрешаване на случая. Той го определи като добър полицай.

Неделчо Стойчев допълни, че през миналата година срещу полицаи са регистрирани 70 случая на насилие, които остават нечути, за разлика от тези два-три случая на полицейско насилие напоследък.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1437 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
romel

2012.02.22 | 14:53

3
tova sa grupa milicioneri demek maloumniciiiiiiiiiiiiiiii
не се заяждам

2012.02.22 | 14:53

1
това което е като снимка към статията,да не би да е карикатура?
и аз не се заяждам

2012.02.22 | 14:53

2
Карикатура е снимката в твоята лична карта

Добави коментар

Водещи новини