Мюсюлмани и християни събират заедно пари за църква

  • 09 ноември 2018 09:29

  • 986
  • 0
Мюсюлмани и християни събират заедно пари за църква
© Pixabay (архив)

Църквата в шуменското село Вехтово обедини християни и мюсюлмани. Въпреки различните религии, хората заедно събират средства, за да се построи нов храм, тъй като старият се руши. Четири години, след като е поставен първият камък, се стигна и до съграждане на една мечта.

Село Вехтово има две религии – християнска и мюсюлманска. Има обаче една обща вяра – вярата в човека. Така заедно хората се обединяват около идеята за нов християнски храм, съобщава Нова телевизия.

Близо половин век сградата приютява вярващите за техните молитви към Бог. Годините обаче натежават и зданието става опасно. Преди седем години църковното настоятелство взима решение да започне кампания и да се съберат пари за нов храм. На идеята откликват мнозина.

Преди години цялото село се обединило и за другия храм. Така ремонтирали джамията. Общите усилия дали резултат и за новия храм са събрани 48 000 лева. Строежът ще струва 135 000, но събраната сума е достатъчна, за да започне работата.

Новият храм ще се намира точно пред сегашната църква "Св. Димитър". Мястото е дарено от общината, а проектът за храм е изготвен безплатно. След първата копка във Вехтово се надяват да видят скоро новия храм завършен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини