Кой допуска злоупотребата с инвалидни стикери за паркиране?

  • 09 ноември 2018 09:18

  • 1095
  • 1
Кой допуска злоупотребата с инвалидни стикери за паркиране?
© Нова телевизия

Скандални разкрития за злоупотреба с привилегиите на хората с увреждания. Всеки десети човек в Плевен е с увреждане. Това сочат данните за издадените инвалидни карти за безплатно паркиране в града. Общият им брой е близо 10 000. Това е почти три пъти повече в сравнение с други, сходни по население градове като Добрич и Сливен.

Нова телевизия показа как се ползват неправомерно инвалидните карти в Плевен. Бяха показани дори автомобилите на полицай и автоинструктор, които се оказаха с чужди инвалидни карти.

Тази сутрин кметът на града Георг Спартански уточни, че 10 000 са издадените карти от 2009 г. насам. Към днешна дата от тях са валидни малко повече от 4000.

Друг е въпросът, че дори тези 4000 са изключително много. Въпросът обаче има две страни. Едната е системата за издаване на ТЕЛК-ове, което е проблем на държавата и трябва да бъде решен. Втората страна е това, че все гледаме да прецакаме държавата. Караме скъпи коли, но ни е много левчето, с което да си платим паркомястото, коментира Спартански.

Той даде пример, че въпреки неколкократните срещи с ръководството на полицията за съдействие по отношение на неправилно паркиралите автомобили, за последния месец има само един подаден сигнал.

Допускам, че има субективно нежелание на част от състава на полицията да ни съдейства по линия на това, че сме вдигали и техни лични автомобили в нарушение, поясни кметът на Плевен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
отново

2018.11.09 | 09:43

1

САМО КОРУПЦИЯ и НИЩО ДРУГО .

Добави коментар

Водещи новини