Ето кои са основните замърсители на въздуха

  • 07 ноември 2018 11:43

  • 725
  • 1
Ето кои са основните замърсители на въздуха
© Facebook

Битовото отопление и транспортът са основните замърсители на въздуха в България.

Това заяви председателят на Комисията по околна среда и депутат от ПГ на ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва по време на дебатите за окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.

„Трябва да има цялостна политика за замърсителите на въздуха“, обясни тя.

Според нея в текста не става дума за самоцелно събиране на пари или за увеличаване на данъците. Законът е съсредоточен в това да се въведе принцип, който води към по-добър стандарт на живот и опазване на здравето.

7 млн. души умират всяка година заради мръсен въздух.

„Не можем да стоим безучастни. Трябва да действаме с прилагането на мерки. Трябва да въведем принципа „замърсителят плаща““, заяви още Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ККК

2018.11.07 | 12:14

1

Пълни глупости!Защо никой не казва и не пише,че основния замърсител са мръсните и прашни улици и въобще цялата ни мръсна инфраструктура?Преди много години улиците в градовете се миеха,а сега чакаме дъжда да ги измие и този прахоляк го дишаме всички!Много е удобно да се говори ,че замърсяването е само от бита и автомобилите ,тъй като държавата не иска да поеме отговорност за мръсните улици!

Добави коментар

Водещи новини