Забраняват бирата в центъра на Пловдив след 22 часа

  • 06 ноември 2018 07:09

  • 1627
  • 0
Забраняват бирата в центъра на Пловдив след 22 часа
©

Специален знак за забрана на пиенето на бира в центъра на Пловдив ще въведе местната община. Целта е да бъде спрян неприятният шум, който вдигат подпийнали младежки компании и с който събуждат жителите и гостите на квартал „Капана”. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време на посещението си в иновативното училище „Яне Сандански” в града.

„Тъй като прекалено много станаха жалбите вече. Дори по наши наблюдения хората избягват и през деня мястото заради това, че там някой винаги нещо прави. Това е поблем и община Пловдив ще направи обсъждане какво точно трябва да се случи. Но сме твърдо решени да прекратим проблема с това публично пространство”, обясни градоначалникът, визирайки квартал „Капана”, цитиран от Монитор.

По думите му не само там има проблеми с вдигането на шум през нощта. „Положението в Ядрото е неприятно. Ако трябва, ще стигнем и до там да отнемем удълженото работно време на магазини, които са в района, тъй като все пак си има закони – продажбата на алкохол на лица под 18 години е забранено. Но ние не можем да сме пъдари на всеки един”, каза кметът. Той обаче уточни, че от общината ще стартират проверки, които ще са и в късните часове на деня.

Предвижда се сключването на договор с частна охранителна фирма, която ще осигурява спазването на обществения ред. Друго проблемно място, освен кв. „Капана” е районът на Джумая джамия, където също денонощно е много шумно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини