Младен Маринов: Викторио е написал писмо преди да извърши убийството

  • 01 ноември 2018 18:51

  • 3057
  • 0
Младен Маринов: Викторио е написал писмо преди да извърши убийството
© Кадър: БНТ

Според  мен в този случай таксиметровият шофьор не е имал никаква вина. Той е бил под заплаха, а и не е разполагал с цялата информация.  Новото към момента е, че Викторио е написал писмо преди да извърши убийството, но първо трябва да излезе експертизата, която да потвърди, че почеркът е действително негов. Като цяло за мен това е една необяснима агресия.

Това разкри в предаването "Още от деня" по БНТ вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по случая с жестокото убийство в "Надежда".

,,В миналото имаше кризисен период, който бе вследствие на реформи. Тогава много хора напуснаха системата на МВР, което нанесе кадрови шок. Но вече мога да кажа, че имаме повече влизащи в системата, отколкото напускащи. Има и доста по-млади служители, тъй като и условията се подобряват, направи се доста по заплатите, което също влияе върху привличане на по-млади хора'', коментира Маринов обстановката в силовото ведомство.

Относно случая със Северин Красимиров, заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова, вътрешният министър подчерта, че събраните до момента доказателства са категорични. По думите му Институтът по криминалистика изигра важна роля поради бързата експертиза, която бе направена и довела до залавянето на извършителя.

По отношение на Арабаджиеви и Стайкови Маринов заяви, че издирването им продължава и за момента тяхното местонахождение не е известно.

,,Баневи ще бъдат екстрадирани, но преди това има процедура във френски съд, която трябва да мине'', каза още министърът.

,,Ще прилагаме законът с пълната му сила. Законът е за всички и той трябва да се спазва. Нашите права свършват там, където започват правата на другите. Но е факт, че когато искаме да приложим закона, срещаме отпор, макар че след това голяма част от нарушителите признават вината си за по-бърза процедура'', обясни Маринов.  

,,Тенденцията е към намаляване на миграционния натиск по границите. Мога да заявя отговорно, че в България границите се пазят сериозно'', посочи той.

На въпрос за избора на главен секретар Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, отговори, че все още не е ясно неговото име, тъй като тече обсъждане на няколко кандидатури.

,,Като ръководител на ведомството мога да кажа, че бюджетът е балансиран. В проектобюджета е залегнала точка, която ще изисква част от администрацията да бъде освободена. Но това важи само за администрацията. Полицейските служители няма да бъдат обхванати от тази промяна'', коментира Маринов бюджета на МВР за следващата година.

Накрая Маринов подчерта, че българските граничари ще получат финансова помощ за адвокатски разходи и тяхната защита, като дори ще бъде стартирана кампания за събиране на допълнителни средства за тях.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3057 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини