БСП редят бюджет, а Бенчо Бенчев сън не го лови

  • 31 октомври 2018 16:00

  • 16638
  • 1
БСП редят бюджет, а Бенчо Бенчев сън не го лови
© Pixabay

Преди няколко дни ви казах, че очаквам с нетърпение реакцията на БСП за Бюджет 2019. Ясно беше, че опозицията ще е „против“. 

Всъщност, не е нужно да перифразирам, ето какво точно написах

С интерес, разбира се, очакваме и отношението на БСП към Бюджет 2019. Няма да има изненада, ако скочат срещу него, опозиция са все пак, а в България свикнахме опозицията да е опозиция дори и на работещите идеи, ако идват от „врага“. Интересно как ще го отиграят обаче, имайки предвид, че бюджетът е силно социален, а левите се правят на „социални“ (нищо, че някои от общинските им съветници карат бентлита например, а партията им е пълна с милионери и приватизатори, с все ръководството начело). Срещу какво биха могли да скочат? Но, да не се чудим излишно – времето ще покаже, все пак са голяма, стара партия, имат много експерти, които работят и по линията за намиране на кусури“. 

Голямата стара партия си намери начин. 

Само не очаквах да им отнеме толкова време. Губят форма другарит… ъм – „експертите“. 

Не, шегувам се, разбира се, не са се забавили и въобще, ама въобще не са загубили форма, никак не им липсва форма – това е нещо, в което не можем да ги обвиним.

Отиграват го отлично. Просто си трябва време да се подготви един такъв удар. Така се играе тази игра. 

„С едната ръка взел, с другата дал – така изглежда, според БСП…“ Мхм, странно – тия думи използваше едно време и прадядо ми за едни тарикати с едни ТКЗС-та, дето ликвидираха, ако не им играеш по свирката. Ама говореше така, след като излезе от Белене. Втория път. 

И така – докато сме на темата със сериозните новини, да споделим и това: „Британката Аметист Релм, която твърди, че е правила секс с 15 призрака, се е сгодила за полтъргайст, но той не могъл да падне на коляно, когато й предложил“.

(…)

Та, от БСП се готвели да предложат „алтернативен“ бюджет. Ама понеже не са във властта и алтернативата им ще си остане просто една партенка в пространството, те могат смело да предлагат каквото им хрумне, а после да казват: „ето, ние ви предложихме по-добър бюджет, но вие го отхвърлихте. Горкият български народ“. 

Ами аз също имам един „алтернативен“ бюджет. И той е точно толкова смислен, колкото и на червените: предлагам 200 млрд. евро за изследвания на Марс. Предлагам 400 млрд. за вдигане на пенсиите. Предлагам 3 зилярда марсиански долара за наука и образование. И сега – ако не ми приемете бюджета, сте е*аси гадните хора, честно. 

*

Оценявам иронията на това, че видях новината за алтернативния бюджет точно до тази: „Бенчо Бенчев: По цели нощи не мога да спя, не разбирам какво нередно съм извършил“. 

Дарителят (… е, добре – полу-доказаният дарител – темата се разми, защото едни партийни функционери казаха, че е дарявал пари на партията, други веднага отрекоха) Бенчо Б. каза, че е помагал много, пък сега го низвергнали… 

Та т.нар. дарител на партията разказа: „Вече трети месец стоя и си мисля, по цели нощи не мога да спя и не мога да разбера какво престъпление съм извършил“. 

Сериозно? Не може да разбере. Цяло чудо е, че не предложи и той алтернативен бюджет. Защото, повярвайте ми – човек с толкова милиони, бентлита, имения, сигурно знае как се правят бюджети. 

„Те просто жив ме погребаха“, каза независимият вече общински съветник, допълвайки: „тъй като аз още не съм с доказано престъпление, нали, а се отрекоха от мен. Ама не им се сърдя''. Така коментира Бенчев изключването си от общинската група на БСП, която впоследствие се разпадна. 

А защо Бенчев е независим съветник? Не, не питам защо е „независим“, това е ясно, избягаха от него с двеста, питам защо е съветник? И въобще има очите да погледне хората и да се престори на чистичък. Този път играта на думи (с очите) беше случайна, честно. Но пък се получи. Случи се на място. 

*

И докато сме на червено-румена тема: ето какво ни сподели Георги Харизанов в профила си във Facebook: 

Разследването на това как се харчат и разходват публични средства е в основата на връщането на държавността”.
Или нещо такова. 
Съгласни сме, г-н Радев.
В тази връзка може ли за сетен път да попитаме на каква длъжност е назначена Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена в президентството, защо ползва кабинет със сътрудници, кола с шофьор на НСО и защо на визитката й, каквато снимка прилагам, има изписан официален и-мейл на президентството?
И ако г-жа Радева не е официално назначена в администрацията Ви, как си обясняваме горепосочените придобивки?
Защото и тези средства са публични.
Благодаря

 

Какво я съдите жената? Нарича се „иновативност“. С @president.bg се постига много повече отколкото с @gmail.com или с @yahoo.com. Честно. 

Ето ви още един пример за находчивост в саморекламата. (Не, не сравняваме нищо, вие пък): 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
16638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.10.31 | 17:29

1
Стига бе. БСП ще скочат да бранят 1700 оядени пенсионери на държавна служба и участващи в какви ли не съвети към МС - миличките те. А пък БСП-то ще го закъса без 1700 гласа ... Ауууу

Добави коментар

Водещи новини