Предлагат бъдещите шофьори да започват обучението си на полигон

  • 30 октомври 2018 13:08

  • 6372
  • 2
Предлагат бъдещите шофьори да започват обучението си на полигон
© ДАИ

Нови правила за взимането на шофьорски книжки вероятно ще има от догодина. Промените се очаква да бъдат в практическия и теоретичния изпит.

Практическият изпит да включва освен градско и извънградско шофиране и полигон, предвиждат част от промените, готвени от транспортното министерство и МВР.

За тази идея са и голяма част от автоинструкторите. Христо Цанков, който обучава бъдещите шофьори, е взел първите си часове като курсист именно на полигон: „100% от курсистите искат да потеглят на полигон. За тях е стресиращо да ги вкарваме в реална среда още в първия час. Ние пречим по този начин на участниците в движението, затрудняваме ги, създаваме напрежение, напрежение в курсиста”, коментира той пред БТВ.

Според инструктора неминуемото вдигане на цената на курса, след като в него влезе и полигон, няма да повлияе на потока курсисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Водач

2018.11.01 | 21:23

2
Някой хора не познават програмата час по час и затова си карат САМО градско кормуване.
tra la la

2018.10.30 | 13:31

1
Така беше още от времето преди демокрацията. Нищо ново. Първо 1 месец полигон, после по улиците. Когато някаква промяна е била направена и се е отчело, че не е по-добре от предишното, вземи старото и го промени, без грешките и вкарай новостите. Същото се получава и с училището, тепърва ще предстои.

Добави коментар

Водещи новини