Фандъкова: Насилието и тормозът не може да бъдат пренебрегвани (видео)

  • 25 октомври 2018 09:41

  • 797
  • 0
Фандъкова: Насилието и тормозът не може да бъдат пренебрегвани (видео)
© Novini.bg

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска откри конференцията „Трафик на хора и кибер престъпления: връзки, противодействие и превенция“.

В нея участват председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, председателят на Фондация „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле, министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, началникът на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП Явор Колев, секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова, Надя Кожухарова от фондация Асоциация Анимус, експертът и консултант по линия на противодействието на трафика на хора Антоанета Василева и др.

Форумът се провежда по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, предаде репортер на Novini.bg.

„В началото на 2019 г. ще отворим кризисен център за деца, работещ на принципа на жилища от защитен тип“, заяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Днес е Европейският ден за борба с трафика на хора. Жертвите на тези престъпления могат да бъдат от всякаква възраст и пол. В световния доклад на ООН се казва, че сексуалната експлоатация е най-често идентифицираната форма на трафик на хора – 79%, следвана от принудителен труд -18%“, каза Фандъкова.

По думите ѝ всяка форма на насилие или тормоз не може да бъде пренебрегвана или игнорирана. „Затова трябва да имаме изработени механизми за противодействие и адекватна помощ на жертвите. През 2017 г. на територията на София отворихме Кризисен център за деца и приют за хора, жертва на трафик. За тази година подкрепа са получили 17 души за тази година, от които 7 деца. Столична община разполага и с кризисен център за деца, пострадали от насилие. Неговият капацитет е 22 места“, обясни Фандъкова. Тя посочи, че Кризисният център за деца осигурява и институционална закрила на децата, пострадали от различни форми на насилие в семейството или извън него.

„Заедно с Националната комисия за борба с трафик на хора в началото на 2019 г. ще отворим кризисен център за деца, работещ на принципа на жилища от защитен тип. В него ще могат да получат закрила на деца жертви на трафик, като капацитетът му ще е 10 места. Проектът ще бъде изпълнен с държавно финансиране в сграда предоставена от МО. Столична община ще администрира услугата. Нашите усилия са насочени към формирането на реални политики", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Проф.Урсула Менле, председател на фондация Ханс Зайдел, напомни, че трябва да обърнем внимание на жертвите на трафикантите. Проф.Менде благодари на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за успешната им взаимна работа  в борбата с трафика на хора и киберпрестъпленията.

"Разбира се, днешната конференция няма да реши проблемите, но тя е изключително важна", добави председателят на фондация Ханс Зайдел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини