Ушите ни писнаха от „патриотични” крясъци и инатлъци

  • 23 октомври 2018 17:21

  • 5341
  • 7
Ушите ни писнаха от „патриотични” крясъци и инатлъци
© булфото/архив/

Докато в повечето редакции вървяха залагания дали Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ще благоволи сам да подаде оставка за скверните си думи към майките на деца инвалиди, той с бодър тон призова организациите решили да го подкрепят с контрапротести, да не го правят. Това се случи часове преди намеренията „малката коалиция” на ОП да се събре, за да решават ще искат ли главата на своя побратим или не.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 публично опроверга, лансираната информация, че е обидил децата инвалиди. Думите му били само техните майки?! И за пореден път каза, че няма да се извини. Засега не е ясно и дали ще подаде оставка. „Извинявайте, че не ме разбрахте правилно”, каза той на журналистите, които пак се оказаха виновни, че са предали думите му неточно, според него. Премиерът обяви, че ще остави партньорите си от ОП да се справят сами с кашата, която надробиха. Ако могат.

Но даже за политически малограмотните е ясно, че Симеонов е редно да подаде оставка за цинизмите, които изрече. Въпрос на морал и чест е. Също така е ясно, че оставката му няма да реши нито един от проблемите на несретните семейства, ощетени от съдбата, природата и не на последно място от държавата.

Не е редно обаче вицето да се заиграва, инати и да държи в напрежение цялото общество. Де факто той превръща в свои заложници не само своите партньори от ОП и правителството, но и всички нас, тласкайки обществото към предварителни парламентарни избори.

Не вярвам Симеонов да се мисли за незаменим. Нито пък Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, с когото непрекъснато се джавкат с повод и без повод. Простата парламентарна аритметика сочи, че както кабинетът, така и мнозинството в събранието могат да бъдат скрепени. Т.е. може и без двамата кавгаджии.

Не е редно да се позволява на маймуни да ни правят Симеонов и Сидеров, а Каракачанов постоянно да се опитва да го изграе звероукротител, с извинение. Така стана и днес – на насрочената среща между трите националистически организации, Сидеров не дойде и пак си измисли извинение, което за по-лесно обнародва в социалната мрежа. „Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща“, написа лидерът на „Атака“ в социалната мрежа.

Докато тези хора, самоопределящи се като патриоти, се дърлят и не отстъпват от инатлъка си, майките на децата инвалиди и техните семейства остават с нерешени проблеми. И с голи надежди, протестирайки на студа.

Ето какво коментира известният дисидент, политолог, сега шеф на БНТ1 Емил Кошлуков от първо лице по темата:

„Майките на тези деца може и да не предлагат най-правилните решения.
Може и да са използвани от политически партии.
Може и да грешат за закона.
Това, което не може обаче, е да ги обвиняваш, че спекулират с децата си.
Тези майки са минали през ад от болка, обиди и мъка.
Те са дали своя живот, за да живеят децата им.
Те всеки ден изкачват своята Голгота.
Знам за какво говоря.
Да ругаеш тези майки е грях, тежък грях.
И оставката не е наказанието за него, нито ще го изкупи.
Оставката е най-малкото.
Много по-страшно е наказанието за всеки, който дръзне да ги охули.
И когато дойде Онзи, Който има право да съди живи и мъртви, не бих искал да съм наблизо до г-н Симеонов”.

Няма какво да се добави към тези думи, така че да не е излишно. Затова, г-н Симеонов, щом сте такъв радетел за истината и справедливостта, а и претендирате за патриотизъм и родолюбие, вразумете се и се оттеглете навреме! За да не се опозорите, според вечния стих на гения Христо Ботев:

„Патриот е - душа дава за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя, а душата на народа!”

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5341 7

Коментари 7

Добави коментар
Мими

2018.10.24 | 11:39

7
Той вече отдавна се е опозорил.
Пламен

2018.10.24 | 10:05

6
А на мен ми писна от истериите на разни Корнелии, Маи Манолови и най-вече на медиите, които още малко ще се задавят със собствената си слюнка. Разчекнаха човека, който единствен се осмели да каже истината. Омръзна ми всеки ден да висят разни навлеци, които не знаят какво искат. Искам спокойствие в тази държава. Какво като дойде Корнелия на власт? Ще цъфнем и ще вържем! Стига сте ревали за "бедните майки" Истинските майки са у дома при децата си и се грижат самоотвержено за тях!
Една българка

2018.10.23 | 21:52

4
Аделинче, много глупости си написала, душко. И все напразно.
Радо

2018.10.24 | 08:12

5
До В.С. всяка дума тук е вярна и от това ви боли, но така мислят повечето хора, които са харесали коментара, който е силен и смислен

2018.10.23 | 18:36

2
Идеална тема за празните приказвачи на много думи без смисъл. Шум да се вдига. Цело село да ме види! Дрънкачи не безсмислени глупости!

2018.10.23 | 20:22

3
Верно е брат, народа ще разбере.. чак когато му набият някой казък отзад..
Любопитко

2018.10.23 | 17:39

1
и хоп хонорарчето под дюшека.Браво Кошлагин.

Добави коментар

Водещи новини