Емблематичното за 80-те години кино "Космос" в Пловдив ще бъде възстановено

  • 23 октомври 2018 16:20

  • 597
  • 0
Емблематичното за 80-те години кино "Космос" в Пловдив ще бъде възстановено
© Pixabay

Емблематичното за 80-те години на миналия век кино "Космос" в Пловдив ще бъде възстановено в оригиналния си вид, каза заместник-кметът по култура на Пловдив Александър Държиков при представянето на проекта. Той уточни, че по предварителните изчисления, включващи и укрепването срещу земетръс и други природни бедствия, ще струва на общината близо 5 милиона лева, като проектът е дарение от колектива-архитекти.

Заместник-кметът увери присъстващите, че притежателят на авторските права върху киното арх. Тодор Абаджиев, е обявил, че няма да пречи на местната власт да реализира реконструкцията. Според негови колеги това ще отнеме около шест месеца след приключване на процедурите в администрацията.

Залата, по думите на Държиков, ще бъде с 400 места и ще може да се използва за кино. Предните редове ще се махат и сцената ще има вариант да се разширява, което ще позволи на нея да има моноспектакли и камерни концерти. Сградата ще е отново на два етажа и с подземно ниво, където ще бъдат техническите помещения, на партера ще бъде кафе-барът, а на най-горния етаж ще са киното и дигиталната библиотека.

Последвайте канала на

Novini.bg
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини