Вицето Симеонов – „креслива” безсърдечност с власт

  • 19 октомври 2018 14:27

  • 9320
  • 11
Вицето Симеонов – „креслива” безсърдечност с власт
© новини.бг/архив/

Така най-кратко може да бъде обрисуван със средствата на собствената му терминология вицепремиерът от квотата на Обединени партриоти и лидер на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Той бе министърът, номиниран за „властелин на гафовете” и миналата година, според изследване на една от социологическите агенции.

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях", заявява вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" по повод Закона за хората с увреждания. Коментарът Симеонов прави пред собствената си телевизия СКАТ, а по-късно разпространен от други медии.

Преди него и президентът на синдиката „Подкрепа” Димитър Манолов се изказа некрасиво по темата. „И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко!"

После Манолов се извини за думите си като уточни, че е бил разбран погрешно – че всъщност му е жал за децата и е имал е предвид, че техните проблеми се използват за политически цели. Лидерът на подкрепа се оказа прав, защото по-късно лъсна истината, че БСП стъпва върху нещастието на тези хора и умело се възползва от реално съществуващите проблеми в тази социална област.

Дали обаче сега вицето Симеонов ще се извини? Надали. Той се има за звезда от ранга на Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в, която впрочем също преди време обиди директно инвалиди, заради тяхно изпълнение с колички.

Откакто е във властта собственикът на СКАТ нонстоп прави гафове, но не се помни случай да е поднасял извинения на засегнатите. Дори преди време обяви, че ще съди всички национални телевизии, плюс БНР и се разлюти, че не бил „пиарка, нито говорителка” на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, да не го питат за него.

Не пощади и държавният глава, като преди време го обрисува така: „Господин никой, дошъл отникъде, един шофьор на самолет, дойде в парламента и водеше със себе си някаква дълга жена под ръка”.

Може да припомняме още гафове, които националистът произведе, но едва ли си струва да продължаваме да ги умножаваме. Пък явно той е пълен непукист, щом за деца, ощетени от съдбата и природата един баща като него можа да изрече онези грозни думи публично.

Майките пък не закъсняха с изявление по случая: „Държим още днес да си подаде оставката и ако не се случи това, следват протести и гражданско неподчинение“, обявиха те.

 „Това беше поредното безумно изказване от един вицепремиер. Такива хора нямат място в управлението, камо ли в демографската политика“, обясниха още майките. „Обиден е и тонът, и начинът, по който са казани. Ние не сме уж болни, очевидно обществото ни е болно, щом има такива хора на управленски пост“, посочиха още майките.

И са прави. Защото за един проблем като например неразбирателството между самите организации, представляващи различни хора с инвалидни увреждания, може да се говори и възпитано, без обиди, без грозни сравнения. Но този тип диалози очевидно не са по силите и класата на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Нито пък на съратника му, негов бивш кумец Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, с когото сега пак са в пореден раздор. Въпросът е – кога на премиера ще му додея да го играе постоянно укротител на тези двамата и да се извинява за действията и думите им?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
9320 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
poko

2018.10.22 | 11:07

11
Подкрепям с двете си ръце В .Симеонов .Дори ще гласувам за неговата партия пак с двете си ръце ......Аман от пищялки за щело и нещело .
Българин

2018.10.22 | 10:04

10
Тук в момента са се заселили доста червени тролчета , браво на г-н Симеонов!!

2018.10.21 | 10:09

9
Валери е 100% прав за казаното!
Ха ха ха

2018.10.20 | 09:48

8
Моголоида май ще му бият шута.

2018.10.19 | 21:54

4
БРАВО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ ЗНАЧИ Е ПРАВ!

2018.10.20 | 00:33

7
Лайно си като него
Волен Сидеров

2018.10.20 | 00:33

6
Аз казах ли,казах ли , че Варела е по-луд от мене ?
Човек с увреждане

2018.10.20 | 00:21

5
Моето мнение е ,че майките преиграват.Толкова се проточи този протест,че почнаха да омръзват с натрапчивото си поведение.И определено има елемент на спекулация.Просто политиците не го казват гласно защото протестиращите това чакат.Всеки упрек към тях е гориво за каузата им.Определено са прави и делото им е за добро.Но са изправили като щит клетите болни деца или по често се крият зад тях.Тяхната истина е- вижте ние сме майките с увредените деца и ще направите това което искаме.Ами ние останалите хора с увреждания.Така ,че Симеонов е прав.Наби им го директно и те врещят.
отговор в стил „симеонов“

2018.10.19 | 18:22

3
Не е допустимо един вицепремиер, па макар и български да има такъв речник!
Не е допустимо един вицепремиер, па макар и български, да има поведение на нерез в бостан!
Не е допустимо един премиер, па макар и български, да оправдава и замазва гафовете на заместника си, а трябва веднага да го изхвърли от властта! Ако не го направи, трябва и двамата да хващат пътя!
1

2018.10.19 | 14:43

1
Simeonov e mnogo dolente i podul p

2018.10.19 | 14:44

2
dolen

Добави коментар

Водещи новини