Раздават вода в Лом

  • 19 октомври 2018 13:36

  • 826
  • 0
Раздават вода в Лом
© Pixabay

На 15 пункта в центъра и кварталите на Лом днес се раздава вода за битови нужди от цистерни и вода за пиене в туби с различна вместимост, съобщиха от общината в крайдунавския град. Около 20 000 души получават по този начин вода, след като от 17 октомври т.г. в града е обявено бедствено положение заради тежка авария на довеждащия водопровод.

От общината в Лом обявиха, че на хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, водата за битови нужди и питейната вода се доставя по местоживеене чрез общинските социални институции. Водоноските ще бъдат на разположение до 19 часа всеки ден до отмяна на бедственото положение, уточниха от местната управа.

Кметът на Лом Пенка Пенкова изказа специална благодарност на фирма "Ломско пиво", която има собствен водоизточник и пълни безвъзмездно с вода цистерните, от които се раздава вода на хората. Благодарност беше изказана на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за осигурените водоноски, на БЧК, на фирми за бутилиране на минерална и изворна вода "Ком", Девин" и "Банкя", изпратили безвъзмездно туби с вода за пиене и т.н.

Бедственото положение в Лом беше обявено след като довеждащият водопровод от помпената станция при село Добри дол се спука и вода с дебит 200 литра в секунда потече в дере, изкопа 6-метрова пропаст и тръбата се прекърши на няколко места.
От вчера в Лом е обявена принудителна ваканция, затворени са училищата, детските гради и ясли и детските кухни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини