Д-р Ирина Караманова е избрана за лекар на годината за Хасково

  • 19 октомври 2018 12:13

  • 977
  • 0
Д-р Ирина Караманова е избрана за лекар на годината за Хасково
© gettyimages (архив)

Почетният гражданин на Хасково д-р Ирина Караманова е избрана на лекар на годината от районната колегия на Лекарския съюз. Отличието на пулмолога бе връчено от председателя на организацията на медиците д-р Николай Колев на церемония в областната администрация по случай Деня на българския лекар.

Д-р Караманова завършва медицина през 1970 година в Пловдив. Специализира пневмология и фтизиатрия. Работи по специалността си в Харманли и Димитровград преди да оглави за дълги години Пневмофтизиатричните болница и диспансер за белодробни болести и туберкулоза в Хасково.

От 4 години е в извънболничната помощ. Освен почетен гражданин на Хасково е и носител на Златен орден на труда.

Областният управител Станислав Дечев изрази своя респект и уважение към наградената и отбеляза, че за негова огромна радост в областта работят едни от най-отговорните и безкористни лекари в страната.

В категорията "Мениджър на годината" лекарската колегия е номинирала управителя на МБАЛ - Харманли д-р Златка Чанкова. Отличена е била нейната работа при обслужването на настанените в местния регистрационно-приемателен център за бежанци.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини