Болна от левкемия жена помогна на друг нуждаещ се

  • 18 октомври 2018 21:06

  • 6211
  • 1
Болна от левкемия жена помогна на друг нуждаещ се
© pixabay

Човек, който дарява светлина, никога не остава на тъмно. Това казва Анастасия Арикова, която е пациент с онкохематологично заболяване.

От три години Анастасия се бори с левкемията. Битка, в която неотлъчно участват съпругът ѝ Сокол и 4-годишният им син Пресиян. По думите на Анастасия, болестта ѝ е откраднала прекалено много.

„Увереността в утрешния ден, взела ми е прекрасната работа. Взела ми е моментите, когато детето ми расте и аз не мога да съм до него и не мога да му да му дам, това, което искам да му дам”, споделя Анастасия пред БТВ.

След трансплантация на стволови клетки през 2017-а, всички си отдъхват. За 6 месеца Анастасия е излекувана. Но болестта се връща. Надежда за пълно оздравяване дават лекари в Германия. Лечението обаче струва 230 хиляди евро. Анастасия кандидатства за финансиране от държавата, но такова ѝ е отказано. Тогава тя сама организира кампания, за да събере парите.

Въпреки, че всеки един лев е стъпка към сбъдванетто на мечтата да е здрава, Анастасия не се поколебава да помогне, когато вижда призив за това от близък приятел. Дарява 10 долара и то на човек, когото не познава.

„Без да се замисля реших да направя този жест, защото някои от хората, които ми помагат на мен разполагат с по 20 лева на седмица и те решават да ми дарят единия лев или 10 лева. Когато го направих, това беше наистина от душа и сърце”, споделя още Анастасия.

Мъжът, към когото Анастасия прави благородния жест, живее отвъд океана и е преподавател по журналистика в Калифорнийския държавен университет. През 2012 при ски инцидент Христофор чупи гръбнака си. Оттогава до днес е имал много трудни моменти. Точно в един такъв момент, до него стига милият жест на Анастасия. „Това помага, когато знаеш, че има хора, които те подкрепят, които застават зад тебе - било с дума, с рамо, било финансово, дори да е съвсем мъничко”, казва Христофор Караджов.

Тук в България състезанието на Анастасия с времето продължава, за да успее да събере цялата сума, да замине и да победи болестта.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.19 | 05:59

1
Гробно мълчание. Къде сте тролове?

Добави коментар

Водещи новини