Зорница Русинова: Не трябва да има санкции за една майка, а точно обратното

  • 18 октомври 2018 08:46

  • 1182
  • 1
Зорница Русинова: Не трябва да има санкции за една майка, а точно обратното
© Кадър Bulgaria ON AIR

„Всички като политици и общество държим наистина на хората с увреждания. България има още стъпки да извърви по отношение на хората с увреждания. Не само финансовата подкрепа, която беше вчера уредена е важна, но и множеството услуги“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR зам. - министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Тя заяви, че не може да каже вършила ли си е или не работата до момента Агенцията за хората с увреждания.

Стъпките, които извървяхме с майките наистина са много важни, поясни Русинова.

Към края на този месец ще се отвори възможност на общините да кандидатстват по оперативна програма за развиване на патронажната служба. Отделени са 46 милиона лева за това, съобщи зам. - министърът. По думите й, програмата е в помощ на възрастните хора и на хората с увреждания. „Така ще се намали наистина напрежението към здравната ни система“, обясни Русинова.

Относно трябва ли да се счита майчинството за трудов стаж, Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за заяви, че това е извоювано право. „Не трябва да има санкции за една майка, а точно обратното. Има много добър ефект например от програмата ни, която дава 50% от майчинството, ако жената се върне на работа в рамките на 2 години от раждането“, съобщи зам. - министър Русинова.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да защитим майките

2018.10.18 | 10:12

1
Дълбок поклон пред всички Майки

Добави коментар

Водещи новини