Васил Велев: Обнадеждени сме от управленската програма на правителството (видео)

  • 16 октомври 2018 16:01

  • 1044
  • 0
Васил Велев: Обнадеждени сме от управленската програма на правителството (видео)
© Novini.bg

Обнадеждени сме от управленската програма на правителството и най-вече от постигнатото споразумение по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество относно Закона за изменение и допълнение в корпоративното и подоходно облагане, предаде репортер на Novini.bg.

Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев по време на изслушване в Комисията по бюджети и финанси в парламента.

Той допълни, че с отпадането на административната тежест работата на близо 6500 предприятия, където работят над 100 000 души у нас ще бъде облекчена значително.

По думите му задължителният одит на финансовите отчети трябва да обхваща не само големите предприятия, но и микропредприятията, затова са необходими промени в Закона за счетоводството.

,,Надяваме се предложенията, които бяха внесени от работодателите и синдикатите в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за корпоративно и подоходно облагане да бъдат подкрепени и от народното представителство'', допълни Велев.

Иначе по темата с новите данъци за автомобилите и жилищата Националното сдружение на общините изради своята подкрепа за промените във формулата за облагане на автомобилите и отпадането на данъчните облекчения за второ жилище. Подкрепата бе изразена от изпълнителния директор на сдружението Силвия Георгиева на заседанието на бюджетната комисия в парламента, където се дискутират промените в данъчните закони догодина.

Според нея промените ще бъдат поносими за населението и ще донесат повече приходи в общинските бюджети.

От финансовото министерство уточниха, че тъй като общините сами могат да определят ставката за автомобилите в рамките на предложения диапазон, е трудно да се оцени ефектът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини