"Сготви" ли някой "Джи Пи Груп"

  • 16 октомври 2018 08:48

  • 5089
  • 1
"Сготви" ли някой "Джи Пи Груп"
© Pixabay

“Джи Пи Груп“ се опитват да се снишат. Действително си мисля, че ги „сготвиха“. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

„Моята хипоптеза е, че вероятно конкурентите ги „сготвиха“. Станаха твърде големи, изпревариха други големи компании. Големите в България са 3-4 компании. Дали колективно или някой от тези 3-4 големи, може само да подозираме. През този дълъг период, в който компанията печелеше едни от най-добрите обществени поръчки и начинът, по който се появиха документите на един консултант, в които те участваха – на мен ми се струва, че много „случайно“ се появиха тези материали“, заяви Безлов.

Според Тихомир Безлов компанията не може да си позволи да изчезне от пазара, рационалната й стратегия би била да стане по-малка, за да е по-малко забележима. Друга възможна стратегия е да се раздели на по-малки компании, каза той и изказа предположение, че компанията ще продължи да изпълнява поръчки, които е спечелила, но няма да участва известно време за нови поръчки. Според него е възможно и да търси някакво съдебно изчистване.

„Този модел на публичните институции, които разчистват конкуренцията, за мен е реалният проблем“, каза Тихомир Безлов относно конкурсите за обществени поръчки.

"След вълната, която се очаква от европейски пари за инфраструктура, следва една дупка за новия период, ако има въобще следващ такъв голям период. В момента периодът е много решаващ. Оттам вътрешната им борба стана медийна", коментира още той. Безлов се надява такива скандали да не доведат до загуба на пари за страната. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5089 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Жоро

2018.10.16 | 10:39

1
Да не би Джип Пи Груп да са разследвани от убитата журналистка и за това сега се преструват на умряла лисица

Добави коментар

Водещи новини