Заради таралежи четирима отнесоха глоби от по 1000 лв

  • 11 октомври 2018 17:23

  • 2938
  • 0
Заради таралежи четирима отнесоха глоби от по 1000 лв
© Pixabay

По 1000 лв. глоба получиха четирима младежи за това, че са хванали 5 таралежа, които са от защитен вид животни и са под закрила.

Пазарджишкият Окръжен съд даде на Георги Николов, Васил Георгиев, Коста Тодоров и Димитър Василев минимална парична санкция, след като съдията по делото Александър Александров прие, че са се разкаяли за стореното и че са с ниски доходи и отсъди размера на наказанието да е 1000 лв. Четиримата - на възраст 20, 22, 23 и 27 години от пловдивското село Ягодово, от гр. Съединение и двама от пазарджишкото село Цар Асен, бяха спипани на 21 март тази година на черен път между селата Пищигово и Черногорово, пише "Монитор".

Полицейски патрул се усъмнил какво прави толкова късно (около 23 ч.) в полето лек автомобил БМВ с кърджалийска регистрация. Органите на реда спрели за проверка немското возило и, когато проверили багажника, вътре намерили чувал, в който били сгушени 5-те таралежа. Когато униформените ги попитали за какво са им ежковците, с половин уста бракониерите изплюли камъчето, че може и да ги изядат. Тази версия обаче в съдебната зала категорично бе опровергана от тях, като единият - Георги, заяви, че кучето му хванало таралежите и те му трябвали, за да ги пусне в двора си у дома, за да ловят змии.

Всеки от четиримата изрази съжаление за постъпката си. Прокурорът по делото Недялка Попова поиска да им бъде снета наказателната отговорност и обясни, че административното наказание в случая е от 1000 до 5000 лв. Така председателят на съдебния състав Александров им постанови по 1000 лв. глоба. Таралежите пък още тогава са били предадени на служител от местната Регионална инспекция за околната среда и водите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини