Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина 2018"

  • 10 октомври 2018 20:06

  • 574
  • 1
Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина 2018"
©

Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина 2018". Церемонията се състоя във Френския институт в столицата.

Конкурсът е организиран от френското посолство в партньорства с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройство и е под патронажа на президента. Наградите бяха връчени от посланик Ерик Льобедел, заместник-министърът на околната среда Атанаска Николова и заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

Пловдив е награден в категория "Устойчиво управление на битовите отпадъци" като община с население над 40 000 души. В същата категория отличието за община с население под 40 000 граждани бе отличена община Павликени.
В категория "Устойчиво управление на водите" през тази година има само един печеливш община Етрополе.

В категория "Енергийна ефективност на сградите" отличената голяма община е Добрич, в подкатегорията за малка община спечели община Кнежа.

Отличени за "Устойчиво управление на публичните пространства" е Бургас при големите общини и Чипровци при тези с население под 40 000 души.

За първи път бяха наградени и неправителствени организации в новата категория "Спорт и гражданско общество". Отличията бяха връчени на Ruse Go от Русе и "Черно море ултра" от Варна.
Посланик Льобедел посочи, че следващата година в конкурса ще има още една нова категория, която ще е свързана с граждански инициативи, разработващи образователни проекти за устойчиво развитие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.10 | 23:08

1
Бургас еко община шегаджии

Добави коментар

Водещи новини