Няма опасност Бургас да остане без парно

  • 09 октомври 2018 21:13

  • 947
  • 0
Няма опасност Бургас да остане без парно
© Gettyimages

Няма опасност Бургас да остане без парно преди началото на зимния сезон. Това каза изпълнителният директор на „Топлофикация-Бургас“ Христин Илиев, цитиран от БНР.

Под 2 милиона лева са задълженията на дружеството към „Булгаргаз“ и те се изплащат според изготвения погасителен план, уточни той.

По думите му 26 хиляди са активните потребители на „Топлофикация -Бургас“, като част от битовите абонати дължат значителни суми от неизплатени сметки на дружеството.

Според директора Христин Илиев абонатите на Топлофикация Бургас са намалели. Активните потребители сега 26 хиляди, при 30 хиляди за миналата година.

Предстоящото увеличение на цената на парното може да откаже още семейства от този вид отопление, въпреки че хората са доволни от него.

По-рано днес изпълнителният директор на “Булгаргаз“ Николай Павлов предупреди, че Плевен, Бургас и Враца могат да останат без парно в началото на отоплителния сезон, ако не погасят натрупани досега задължения към “Булгаргаз“ общо за 15 милиона лева. Срокът за издължаване е 19 октомври.

Последвайте канала на

Нора Виткова
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини