Ева Майдел: Евроизборите през май ще определят бъдещето на Европа за десетилетия

  • 09 октомври 2018 14:35

  • 452
  • 0
Ева Майдел: Евроизборите през май ще определят бъдещето на Европа за десетилетия
© ПП ГЕРБ

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Международното европейско движение Ева Майдел се срещна с председателя на ЕНП Жозеф Дол във вторник, 9 октомври 2018г. в централата на партията в Брюксел. „Европейските избори през май ще определят не просто състава на европейските институции за следващите пет години, а бъдещето на Европа за десетилетия напред. Ако проевропейските партии не съумеем да покажем достатъчно ясно на гражданите ползите от обединена Европа, рискуваме в следващия Европейски парламент да има голямо количество популисти и хора, желаещи Европа да се върне години назад в развитието си,“ заяви Ева Майдел по време на срещата.

„Като евродепутат от ГЕРБ и ЕНП и председател на най-голямата мрежа от проевропейски организации всеки ден се срещам и разговарям с граждани и бизнеси от цяла Европа. Много от тях се оказват подлъгани от фалшиви новини и не виждат смисъл от европейската интеграция. Наш дълг е да разбиваме митовете за Европа и да показваме фактите – Европа не е съвършена, но е най-добрият инструмент, който можем да имаме за справяне с проблеми като миграцията, тероризма, социалните неравенства, подобряване на стандарта на живот.“ Това допълни българският евродепутат.

По време на двустранната си среща, Ева Майдел и Жозеф Дол обсъдиха конкретни проекти на Международното европейско движение за европейските избори. Двамата разговаряха и за въвличането на широка част от обществеността в дебата за бъдещето на Европа и активността на гражданите на европейските избори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини