Тарикат си сложи фалшив пропуск "главен комисар от НСО" и паркира неправилно (снимки)

  • 09 октомври 2018 11:44

  • 5521
  • 2
Тарикат си сложи фалшив пропуск "главен комисар от НСО" и паркира неправилно (снимки)
© Димитър Георгиев

От Националната служба за охрана (НСО) излязоха с официално становище за подадения от гражданин сигнал за неправилно паркиран автомобил от техен "служител". 

"Вчера, 08.10.2018 г. в 10:33 часа на официалния е-mail адрес на Националната служба за охрана (НСО) получихме писмо от гражданина Димитър Георгиев, придружено със снимка на автомобил с пропуск на НСО, „паркиран на платено от таксиметрова компания място в границите на частна болница „Ачибадем“.

След извършена незабавна проверка, разпоредена от началника на Националната служба за охрана, на г-н Георгиев беше върнат отговор още в рамките на вчерашния ден. Въпросният автомобил, марка „Пежо“, рег. № СА 0731 не е собственост на НСО, нито на наш служител. Заснетият на предното стъкло на колата пропуск на НСО е документ с невярно съдържание, а по същество използването на документ с невярно съдържание е престъпление по смисъла на НК. Акцентираме и на факта, че в НСО не съществува длъжност „главен комисар“.

Установяването на собственика на автомобила, който си е позволил да използва фалшив документ оставяме на компетентните органи, които са сезирани за случая. Проверката по сигнала продължава и след окончателното й приключване г-н Георгиев ще бъде уведомен писмено за нейния резултат", съобщиха от пресцентъра на НСО, публикувано без редакторска намеса.

Ето и оригиналното писмо, изпратено от Димитър Георгиев. Публикуваме го без редакторска намеса: 

"На снимките ще видите автомобил, който днес 04.10.2018г. в 16.30 часа паркира на платено от таксиметрова компания място в границите на частна болница “Ачибадем- Токуда. След направена забележка на водача на автомобила той най- спокойно отвърна “спокойно колата е на НСО и мога да паркирам където си искам”, след което свали детето си от колата и влезе в болницата. В тази връзка отправям няколко въпроса към институциите и медиите: 

1. Има ли право автомобил на НСО да паркира където си поиска в това число и на частни платени паркинги?

2. Ако има подобно разрешение означава ли това, че може да влезе у нас без прокурорска заповед и да ми яде от хладилника?

3. Ако има право на паркиране при изпълнение на служебни задължения има ли същите права и при лични нужди ( водене на болното дете в болница) и това му “право” прави ли служителя “надзаконен”?

4. Автомобила на НСО ли е или е личен? Ако е на НСО защо в работно време се използва за лични нужди с поставено детско столче или има подобно право? Ако автомобила е личен има ли право да се възползва от служебното си положение и в случая да посочва пропуск за паркиране и вход в НСО?

5. Превишил ли си е правата и ако да с какво и как ще бъде наказан?

6. Ако службите в България си позволяват да погазват закона това означава ли, че обикновените граждани също имаме подобно право?", попита Георгиев.

image3.jpeg

image1.jpeg

image2.jpeg

(Снимки: Димитър Георгиев)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5521 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Напиши коментар

2018.10.09 | 12:12

1
болница „Ачибадем“ - ачи-мачи е Аджибадем сити клиник, другари от НСО и новини.бг

глупчо истанбулски

2018.10.09 | 14:33

2
А дали на турски не е аджЪбадем,другарю не от НСО ?

Добави коментар

Водещи новини