Скандал в КАТ - пътен полицай с грубо отношение към гражданин

  • 03 октомври 2018 19:49

  • 14624
  • 4
Скандал в КАТ - пътен полицай с грубо отношение към гражданин
© Булфото (архив)

Пътен полицай прояви грубо отношение към гражданин. До инцидента се стига след молба за издаване на шофьорска книжка.

Преди няколко месеца Симеон Бойков се връща у нас от Канада, където е професионален шофьор. През август изкарва българска книжка с „C” категория. ДАИ го допуска до изпит за категория „C+Е”, необходима за управление на тир. „Беше ми уважен стажът от Северна Америка. След успешното полагане на изпитите, отидох да си изкарам пластиката в КАТ”, каза Бойков пред камерата на БТВ. Според закона, категория „C+Е” се придобива, само когато водачът има стаж не по-малко от година като водач в категория „C”. Бойков твърди, че отговаря на изискването, доказавайки стажа си зад волана в Канада. 

Причината за отказа на Пътната полиция е дупка в законодателството, обяснясни адвокат. „Tези документи, които той е подготвил за пред България не означават абсолютно нищо. Вече при издаване на българската книжка, в закона няма допълнителни изисквания какви документи трябва да се представят”, заяви юристът Атанас Константинов.

Бойков каза още, че е разочарован, защото от МВР дори не му дали писмен документ с мотиви за отказа. Следва скандал. Тече вътрешна проверка в СДВР по сигнала за грубо отношение на униформен. А Пътната полиция е спазила закона, отказвайки книжка. „Канадските шофьорски книжки не са по Виенската конвенция, тоест те не се признават на територията на България”, заяви Белла Тасева, „Пътна полиция"-СДВР.

МВР са предоставили писмо, с което ден преди скандала в КАТ, уведомяват ДАИ, че изпитът за книжката на Бойков е в разрез със закона. От транспортното министерство съобщиха, че проверката по казуса е в ход. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14624 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
J.

2018.10.04 | 09:15

4
И какво очаквате от Ушко, как да се прояви, ако не грубо и по селски, откъдето са и повечето!

2018.10.03 | 22:30

2
Те ни отказват визи, а пък ние ще им признаваме книжките! От къде на къде...
Пламен

2018.10.04 | 05:53

3
навсякъде трябва да ни забранят да ходим,защото сме ганьовци,не случайно в съседните нам държави,ще спират ол инклузива.Като невидели сме..пълним чиниите..абе,не ми се говори...

2018.10.03 | 21:58

1
Педерастия!

Добави коментар

Водещи новини