НСОРБ започва дебат за развитието на общините в следващото десетилетие

  • 02 октомври 2018 19:49

  • 1433
  • 0
НСОРБ започва дебат за развитието на общините в следващото десетилетие
© Булфото (архив)

Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ започва вътрешен дебат за развитието на местното самоуправление през следващите десет години, съобщи председателят на управителния съвет на сдружението Даниел Панов на 13-ата годишна среща на местните власти. По думите му във форума ще бъдат дискутирани обхватът на правомощията на общините, разширяване на източниците на общинските приходи в следващите години и редица други въпроси.

Общините се нуждаят от нов Закон за местните данъци и такси, заяви председателят на НСОРБ. Той допълни, че е добре в оставащата една година от мандата на местните власти промените да бъдат приети и новите кметове и общински съвети да започнат работа си с ново законодателство.

Председателят на управителния съвет на НСОРБ призова местната заедно с изпълнителната власт да започнат изграждането на качествена пътна мрежа в общините. Панов коментира, че общинската пътна инфраструктура е в критично състояние, а финансовите ресурси на общините не достигат за ремонти. По думите му с финансовата подкрепа на държавата общинските пътища трябва да бъдат рехабилитирани и по качество да не отстъпват на републиканските, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини