Събраха 21 тона пластмасови капачки в благотворителна акция във Варна

  • 01 октомври 2018 08:37

  • 622
  • 0
Събраха 21 тона пластмасови капачки в благотворителна акция във Варна
© Фейсбук

21 тона пластмасови капачки бяха събрани във Варна в съботната мащабна благотворителна акция на сдружение „Аз вярвам и помагам”. 

Това отчетоха организаторите, според които резултатът надмина близо два пъти очакванията за около 12 тона. „Благодарим на всеки, който е част от този успех! Продължаваме обединени!”, написаха от сдружението на страницата си във Фейсбук.

Акцията пред Катедралата „Свето успение Богородично“ във Варна премина като Празник на рециклирането „Аз Вярвам и помагам”. В нея се включиха, както граждани и семейства от Варна, дошли с децата си, така и редица местни институции и организации. Включиха се и жители на Шумен, Разград, Добрич, Попово, Обзор, Бяла и други градове от цяла Североизточна България.

Всички те бяха събрали в туби и чували големи количества пластмасови капачки за рециклиране, за да помогнат за набирането на средства за купуването на апаратура в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в АГ-болницата и МБАЛ „Света Анна“ във Варна. Събрани капачки веднага бяха извозени от морската столица до завода, който ще ги преработва.

„По този начин се надявам да помогнем на още стотици бебета. Досега вече сме дарили три скъпоструващи медицински апарата. През следващата седмица с парите от капачките ще се закупят още два кувьоза, които отново ще отидат за болниците. Продължаваме заедно. Благодаря на всички хора, които се включиха. Ако останат пари, ще бъде закупена и друга техника“, каза Владислав Николов от името на организаторите.

В инициативата се включи и кметът на Варна, Иван Портних.Той поздрави всички участници в мащабната кампания, която успя да обедини и да вдъхнови за добри дела множество хора на само от Варна, но и от цялата страна. 

Последвайте канала на

Novini.bg
622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини