Последната хакерска атака срещу Facebook е инсценировка, смята етичният хакер Ростислав Петров

  • 01 октомври 2018 08:10

  • 532
  • 0
Последната хакерска атака срещу Facebook е инсценировка, смята етичният хакер Ростислав Петров
©

Последната хакерска атака срещу Facebook е инсценировка. Според Ростислав Петров целта е да се замаже предишния голям скандал заради изтичанетона данни.

Когато се появи такъв проблем, трябва да се погледне от различни гледни точки. От гледна точка на Facebook това е най-голямата уязвимост, която някога е намирана в социалната мрежа. Моята версия обаче е, че е инсценировка, тъй като когато се случи хакерска атака, трябва да има някакви доказателства. Такива обаче няма, коментира в „Здравей, България” етичният хакер Ростислав Петров.

По думите му целта е да се замаже предишния голям скандал, който се разрази около Facebook заради изтичането на данни на потребителите на социалната мрежа.

„Когато се е случила хакерската атака, никой не излезе да каже колко профила са компрометирани и как се е случило това. Не се казва и за колко време се е случила тя. Всички тези неща не са достоверни”, на мнение е Петров.

Той обясни още, че профилът може да бъде хакнат по много начини, дори и редовно да си сменяме паролата. В този смисъл това не е гаранция за сигурност.

Последвайте канала на

Novini.bg
532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини