Община Банско с богата програма за празника на града

  • 30 септември 2018 17:46

  • 2379
  • 2
Община Банско с богата програма за празника на града
© Община Банско (архив)

Община Банско е подготвила богата програма по повод празника на града 5 октомври.

С поредица от събития със съдействието на културните и спортните организации в града ще бъде отбелязана 106-годишнината от освобождението на Банско, съобщават от общината. Празничната програма започва на 1 октомври с инициативи, насочени към децата на курортния град. Детският спортен празник ще премине под мотото "Растем здрави и силни". Велородео с колела и тротинетки, състезателна игра "Удари перото най-далеч" и още много забавления очакват малчуганите в Градския парк от 16:30 ч.

На 2 октомври танцов състав "Пиринско настроение" ще отбележи 10 години от създаването си с фолклорния спектакъл "Една приказка без край".

"Родовата памет разказва" е заглавието на ретроспективна изложба на родословни дървета на известни бански фамилии, изработени от Маргарита Асенова Голева. Изложбата, организирана от Музеен комплекс - Банско, ще бъде открита на 3 октомври от 17:30 ч. в Дома на изкуствата. По време на проявата ще се състои и награждаването на призьорите в конкурса "Красивите градини на Банско".

На 4 октомври от 17:30 ч. деца със специални потребности от Детски център "Здравец" и ученици от общинските училища в града ще участват в детски театър по мотиви от една от най-популярните книги за деца "Мечо Пух".

Празничният 5 октомври ще започне с тържествена света литургия в хлама "Св. Троица". С възпоменание пред паметника "Банско помни героите" ще бъдат почетени всички герои, дали своя жертвен принос за свободата на планинския град. Програмата ще продължи с риболовния турнир "Детето риболовец без дрога" на язовир "Белизмата", с детска кинопанорама и с откриване на "Ултрамаратон Пирин Ултра 2018". От 18.30 часа на площад "Никола Вапцаров" е началото на празничния концерт с участието на Орлин Горанов и самодейни състави от общината, който ще завърши с многоцветна заря и илюминации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2379 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хриси

2018.10.01 | 15:32

2
Банско всеки уикенд измисля интересни дейности за града, представям си какво ще се случи за празника на града..истински купон
Иван

2018.10.01 | 15:20

1
След домакинството на няколко Световни купи по ски, Банско вече е запазена марка в Европа!

Добави коментар

Водещи новини