Мая Манолова ще присъства на честването на Международния ден на възрастните хора

  • 30 септември 2018 15:29

  • 755
  • 1
Мая Манолова ще присъства на честването на Международния ден на възрастните хора
© Булфото (архив)

По покана на Българската асоциация на пенсионерите омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще присъства на тържественото честване на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Събитието ще се състои утре, 1 октомври, от 11.00 часа в зала 11 на Националния дворец на културата - кино "Люмиер". Първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора на 14 декември 1990 г. с решение на Общото събрание на ООН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
755 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.30 | 21:32

1
"Международен ден на архитектурата се отбелязва всеки първи понеделник на месец октомври.



Международният ден на архитектурата, се отбелязва с решение на ХХ-та сесия на Международния съюз на архитектите от 1996 г. през всеки първи понеделник на м. октомври, в същия ден, в който се чества и Световния ден на обитаването, организиран от Организацията на Обединените Нации.

Идеята на Световния ден на архитектурата (World Architecture Day) е да се покаже ролята на архитектите и на архитектурата за създаването на жизнена и здравословна градска среда, която увеличава благосъстоянието на жителите.

Медийното внимание трябва да се насочи към ролята на архитекта, чийто морален дълг е да създава устойчива околна среда с помощта на етична професионална практика в областта на енергията, изпълнението и материалите.

Всяка година празникът е подчинен на различна тема:

Култура - Архитектура през 2013 г.;

Здрави градове, щастливи градове през 2014 г.

Архитектура, строителство, климат през 2015 г."



Източник: интернет.

Тази година 2018 ,темата е : Архитектурата ..за по-добър свят

Добави коментар

Водещи новини