Няма отклонение във водомерите на блока в "Красно село" със сметки за вода от 75 000 лв.

  • 26 септември 2018 09:24

  • 1855
  • 0
Няма отклонение във водомерите на блока в "Красно село" със сметки за вода от 75 000 лв.
©

„Софийска вода” се самосезира по случая с абсурдно високи сметки за вода на блок в столичния квартал „Красно село”. Някои от жителите на блока бяха получили изравнителни сметки на стойност над 3000 лева. Днес ще се извърши трета проверка.

Жителите на блока недоумяват защо сметките са им толкова високи и смятат, че става въпрос за техническа грешка. Първите две проверки на „Софийска вода” обаче не показват отклонение във водомерите.

Домоуправителят на един от двата входа разказа, че сметката за вода в неговия апартамент e 3400 лв. Средно на месец плащам около 50 лв., обясни той пред БТВ.

Друг от живеещите в блока е получил изравнителна сметка от 4000 лв. за шест месеца. Инж. Валентин Милушев, директор на Дирекция „Управление на мрежата” в „Софийска вода”, заяви, че първите проверки не са установили теч или нерегламентирано потребление.

„Сметките на клиентите ще бъдат анулирани от началото на годината, тъй като очевидно проблемът не е в потреблението или в някакви проблеми на вътрешната мрежа. Остава ние вътрешно да продължим с проверката, за да видим какво точно е причинило тези големи сметки”, допълни той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини