Младежи с проект за промяна на облика на Студентски град

  • 25 септември 2018 10:22

  • 1317
  • 1
Младежи с проект за промяна на облика на Студентски град
© Getty (архив)

Мартина Георгиева е студентка в Нов български университет. Тя разказа в ефира на БНР за студентския проект, който е създала с още двама младежи - Лъчезар Йорданов и Цветомира Гяурова.

Студентски град в столицата да стане пространство за учене и идеи, без чалга, зле поддържани общежития и шум - това предвижда проектът.

"Само в Студенски град има толкова увеселителни заведения, колкото в пет областни града. Ние искаме да отворим това пространство за учене, без да пречим на бизнеса. Нашият проект е за споделено място за учене, място, на което студентите да учат и да се развиват по-добре. Има само една библиотека и тя не покрива нуждите на всички студенти", отбеляза Мартина.

"Една вечер се наложи да отида на бензиностанция да уча, тъй като моите съквартирантки спяха. Тогава ми хрумна, че сама мога да съдействам такова място да се появи. За момента сме екип студенти с развита идея, след около месец ще бъдем НПО, което ще се допита до общината", сподели Мартина Георгиева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Киро Борча

2018.09.25 | 10:46

1
Чалга , пиене , наркотици , разврат 90 % от уж стуентите са за това тук.Една библютека на 10 дискотеки и 100 бара после що нема оправия

Добави коментар

Водещи новини