В София започна срещата на Международния съвет за военен спорт

  • 19 септември 2018 15:45

  • 1212
  • 0
В София започна срещата на Международния съвет за военен спорт
© Пресцентър

В София бе открита Европейската конференция на Международния съвет за военен спорт (CISM), чиято работа ще продължи от днес до 21 септември, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На конференцията ще се обсъждат проблеми, предложения и събития в спортния календар, както и т.нар. Военни олимпиади – летни и зимни световни военни игри. Постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев поздрави участниците в конференцията, които представляват 33 нации, и им пожела успешна работа в София. Той отбеляза, че военният спорт и физическата подготовка са сред основните акценти за военнослужещите и изрази увереност, че решенията на конференцията ще допринесат за бъдещи съвместни успехи в областта на военния спорт.

На откриването присъстваха още началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Участието във военни спортни мероприятия допринася за издигането на престижа на българските Въоръжени сили, отбеляза генерал Андрей Боцев. Той също пожела ползотворна работа на участниците, сред които са президентът на CISM полковник Ерве Писирило (Франция) и главният секретар на организацията полковник Дора Мамби Койта (Гвинея).

Последвайте канала на

Владимир Василев
1212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини