Десетки гръцки крави нападнаха смолянско село

  • 13 септември 2018 13:33

  • 3601
  • 2
Десетки гръцки крави нападнаха смолянско село
© Pixabay

Десетки гръцки крави преминават почти ежедневно на българска територия в района на смолянското село Горна Арда, съобщиха местни жители.

Стадото създава проблеми, влизайки в нивите и градините, обяснява Емил Узунов. От Регионалната дирекция по безопасност на храните заявиха, че ще извършат проверка, тъй като не е разрешено преминаването на добитък от другата страна на границата.

Стадото от 60-70 крави се появява почти всеки ден през последната седмица, обясняват жители на Горна Арда. Животните пасат и стъпкват насажденията, безпроблемно опустошават дори градини до къщите, твърдят потърпевши. Монтираните електропастири в градини и ливади не ги спират, обяснява Емил Узунов.

Проблемът с гръцките четириноги мигранти край Горна Арда се появява обичайно в края на лятото, когато пашата на гръцка територия е изсъхнала, твърдят хора от селото, пояснява БТА.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3601 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
haha

2018.09.13 | 14:16

2
Ма те не са наши!
RMM

2018.09.13 | 14:01

1
За една наша крава, която мина границата и искаха да я убият, оревахте света, сега за няколко десетки крави, които са дошли у нас, никой нищо не прави?!? То бива идиотщина, ама това вече край няма!

Добави коментар

Водещи новини